Kako bi došao do mlađe publike ABC News sklopio partnerstvo sa ATTN:

ABC News je 25. jula 2017. pokrenuo partnerstvo sa ATTN:-om, sajtom sa video vestima koji se fokusira na mlađu publiku, kako bi uradili koprodukciju video sadržaja za društvene medije, uključujući Facebook, Instagram i Twitter. Koristiće se ABC-ovi snimci i oprema kako bi se proizvele kratke priče privlačne za publiku obe kompanije. ATTN:-ov suosnivač i glavni urednik, Matthev Segal, pridružiće će se ABC News-u kao saradnik, saopštili su iz kompanije.

PCPress.rs Image

Medijske mreže osećaju pritisak da pronađu načine da dopru do mlađe publike, jer se milenijalsi sve više usmeravaju ka sajtovima kao što su YouTube i Hulu net TV. Prema podacima Nielsena, samo 8% gledalaca nacionalnih televizijskih vesti u 2016. u Americi je pripadalo starosnoj grupi od 18 do 34 godine.

Colby Smith, potpredsednik digitalnih medija na ABC Television Group, izjavio je da je prosečna starost gledalaca na digitalnim platformama ABC News-a bila od 30 do 40 godina, dok je Segal izjavio da je prosečni pratilac ATTN:-a kasnih dvadesetih godina. „U našim video snimcima jedino nismo radili velike ekskluzive i intervjue, i na to će se Matthew i njegov tim fokusirati“, rekao je Smith u intervjuu.

Pročitajte i:  X radi na NSFW Communities za sadržaje za odrasle

Dok ABC News redovno vodi intervjue sa velikim imenima za svoje programe, uključujući ’Good Morning America’ i ’World News Tonight vith David Muir’, ATTN: donosi svoju prvu digitalnu ekspertizu za skraćivanje snimaka za društvene medije, navodi ABC News.

I ABC News i ATTN: će imati pravo da monetizuju video zapise na svojim društvenim medijskim platformama pod ugovorom,” rekao je Segal. Finansijski uslovi ugovora nisu otkriveni.

ATTN: učestvuje u Facebook-ovom oglasnom programu, koji dozvoljava postavljanje oglasa u sredini videa, i može da koristiti strategiju za monetizovanje video zapisa napravljenih zajedno sa ABC-om,” rekao je Segal.

Smith je izjavio da ABC razmišlja o učešću u Facebook-ovom oglasnom programu, ali je odbio da razvije planove za zaradu od video snimaka.

Partnerstvo dolazi nakon što je Comcast NBC News objavio novinsku emisiju dva puta dnevno na Snapchatu početkom jula 2017. kako bi privukao mlađe gledaoce.

NBC News je, takođe, predstavio digitalni video servis nazvan ’NBC Left Field’ kako bi napravio kratke dokumentarne i video snimke za YouTube, Facebook i Instagram s namerom da eventualno pokrene oglase.

Pročitajte i:  Instagram radi na novim zaštitama protiv nasilja kod tinejdžera

ATTN: je pokrenut u 2014. godini i privlači 500 miliona mesečnih video prikaza, prema njegovoj web stranici. Sajt proizvodi video vesti  koje se fokusiraju na različite političke i društvene probleme, kao što su abortus i antisemitizam.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,