Kako biti prvi na Google-u?

SEO optimizacija je jedna od gorućih tema ne samo našeg već i inostranog tržišta. U želji da istražimo bliže ovu oblast, porazgovarali smo sa Darkom Mikićem, SEO ekspertom sa dugogodišnjim iskustvom u marketingu. G-din Mikić je i dugododišnji vođa tima internet stranica jeftinaizradasajta.com i seooptimizacijasajta.rs i on će nam bliže objasniti čemu zapravo služi SEO optimizacija sajta.

darko-mikic-seo
Darko Mikić, SEO expert

PC Press: Darko, recite nam šta tačno znači SEO?

D.M: SEO je akronim od reči Search Engine Optimization, to je oblast internet marketinga, a radi se o „pametnom“ pretraživanju, odnosno preusmeravanju internet saobraćaja ka bolje rangiranim sadržajima.

PC Press: Čemu služi SEO, i zašto se toliko pominje u poslednje vreme?

D.M: Najprostije rečeno, SEO optimizacijom sajta vaša stranica će se naći na početku pretraživača, što je u današnje vreme najefikasniji marketing, bez obzira kojim se poslom bavite. Internet marketing je u 21. veku daleko iznad bilo kakvih televizijskih i radio reklama, jer danas ne postoji osoba koja se ne služi internetom, a poznato je da svi preko Google – a traže odgovore na razna pitanja. Zato je bitno da budete prvi na Google-u.

Pročitajte i:  Google Search sve gori: SEO spam pobeđuje

PC Press: Možete li nam ukratko reći na kom principu funkcioniše SEO?

D.M: SEO funkcioniše po principu veoma složenog procesa i prilagođavanja vašeg sajta velikom broju algoritama, a kako se to radi na najefikasniji način, jako dobro znaju članovi mog tima. Ako stranica vaše firme prva izadje na pretraživaču, to znači da će svi ljudi koji u tom trenutku žele vaš proizvod ili uslugu biti upućeni na vas, a to dalje znači veći profit za vaš biznis, i zato je danas neophodno uložiti u ovu vrstu internet marketinga.

google-pretraga

PC Press: Da li je SEO optimizacija skupa?

D.M: Ne mora nužno da bude. Naša kompanija nudi kvalitetnu, ali i povoljnu SEO optimizaciju sajta jer verujemo da reklama ne mora biti luksuz, već neka vrsta svakodnevice, da bez obzira na veličinu vašeg preduzeća možete da uložite u svoju buducnost, a svi već znamo da je dobar marketing pola obavljenog posla. Garantujemo kvalitet i stručnost, a iskustvo radi za nas. Uostalom, pozivamo sve vaše čitaoce da posete sajtove seooptimizacijasajta.rs i jeftinaizradasajta.com i pogledaju našu ponudu.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,