Kako do Top 50 2019 dobitnika i ko su članovi žirija?

Top 50 je priznanje koje PC Press preko 20 godina dodeljuje najboljim sajtovima, aplikacijama i nalozima na društvenim mrežama. Priznanja se dodeljuju u kategorijama: Vesti i mediji, e-Market, Poslovni i društveni servisi, Dom i zabava, Obrazovanje i kultura, Sport i (avan)turizam, Mobilna aplikacija i Nalozi na društvenim mrežama: LinkedIn, Instagram, Facebook, Twitter i YouTube.

PCPress.rs Image

Nominacije

Publika PC Press-a nominacije kandidate za Top 50. Na sajtu pcpress.rs u periodu od 15. decembra ove godine do 8. januara naredne godine biće objavljen javni poziv za slanje nominacija. Svi posetioci sajta pcpress.rs mogu da predlože svoje omiljene sajtove, aplikacije ili naloge na društvenim mrežama za jedno od Top 50 priznanja. Uslovi za nominaciju su da je predložena internet lokacija na srpskom jeziku i pismu ili da je barem jedan od jezika srpski, da sadržaj ne vređa manjinska, verska, nacionalna i politička prava, i da sajt, odnosno aplikacija ili nalog na društvenim mrežama postoji duže od šest meseci.

Kako se vrši izbor

Od pristiglih nominacija se formira lista po broju predloga, gde se na prvom mestu nalazi sajt, aplikacija ili nalog na društvenim mrežama koji je dobio najveći broj predloga. Prvih deset sa te liste ulaze u trku za nagradu publike. Od svih pristiglih predloga, uključujući i tih deset, stručni žiri bira 50 najboljih.

Pročitajte i:  Višestruko grananje u Excel izveštajima

Nagrada publike

Glasanje za nagradu publike će biti otvoreno na Facebook stranici PC Press-a u periodu od 9. januara u podne do 16. januara u podne. Glasanje će biti javno i u svakom trenutku se može pratiti tok glasanja i trenutna rang lista. Odmah po zatvaranju glasanja biće proglašen pobednik – sajt, odnosno aplikacija ili nalog na društvenoj mreži koji je dobio najviše glasova publike. Priznanje Top 50 će pobedniku biti uručeno 4. februara na svečanosti u Skupštini grada Beograda.

Nagrade stručnog žirija

Članovi stručnog žirija, koji čine urednici PC Press-a (pet članova) i ugledne internet ličnosti (četiri člana), dodeljuju priznanja Top 50, po kategorijama i proglašavaju pobednika u svakoj kategoriji. Proces počinje tako što članovi žirija sa liste nominovanih, konsenzusom prave uži izbor, po 20 predloga za svaku kategoriju. Zatim dvostrukim tajnim glasanjem biraju dobitnike priznanja po kategorijama. U svakoj kategoriji može biti dodeljeno najmanje dva a najviše pet priznanja. Ove godine članovi stručnog žirija će biti Anđelka Dučić, Digital Marketing Consultant i CEO Symbiotica d.o.o., Bora Miljanović, direktor Represent Communications, Mićko Ljubičić, glumac, komičar i direktor marketinške agencije Tim talenata, kao i Uroš Bogdanović, radijski konsultant i voditelj.

Pročitajte i:  Višestruko grananje u Excel izveštajima

Proglašenje dobitnika Top 50

Dobitnici priznanja Top 50 će biti objavljeni 1. februara u magazinu PC Press i na sajtovima pcpress.rs i top50.rs. Svečanost povodom proglašenja pobednika i uručivanje priznanja Top 50 će biti održana 4. februara u Skupštini grada Beograda. Dobitnici su u okviru kategorija raspoređeni po abecednom redu i sva priznanja su ravnopravna, osim jednog koje je „prvo među jednakima“.

Specijalne nagrade

Svake godine, stručni žiri dodeljuje i nekoliko specijalnih priznanja Top 50 pojedincima ili kompanijama za poseban doprinos razvoju interneta u Srbiji, podizanje kvaliteta sadržaja na internetu, rešenja koje kroz digitalizaciju popravljaju kvalitet života ili poslovanja, kao i priznanje za izuzetan doprinos obrazovanju u oblasti digitalnih tehnologija.

Učestvujete u izboru Top 50 i pošaljite svoj predlog na ovom linku.

Facebook komentari: