Kako se u Gani predaje informatika

Veliki broj ljudi širom sveta oduševljen je postupkom nastavnika iz Gane koji informatiku predaje bez kompjutera, tako što učenicima na tabli crta izgled programskog prozora i objašnjava šta koja funkcija radi.

PCPress.rs Image

Nastavnik je na svoj nalogu na društvenoj mreži Facebook postavio nekoliko fotografija iz učionice, na kojima se vidi kako izgleda njegovo predavanje o programu Word.

„Predavanje informatike u školama u Gani je veoma smešno“, napisao je u opisu fotografija.

Ričard Apija Akoto (33) objasnio je da mnogo voli svoj posao i svoje učenike, pa onda mora da učini najviše što može sa onim što mu je na raspolaganju. Akoto je za portal Quartz rekao da škola u kojoj predaje nije imala kompjutere od 2011. godine, uprkos tome što je jedan deo ispita za upis u srednju školu informatika.

„Nije mi prvi put da ovo radim. Već neko vreme se dovijamo kako možemo. Volim da postavljam zanimljive fotografije na Facebook. Nisam znao da će privući ovoliko pažnje“, rekao je Akoto. Nakon što su fotografije podeljene hiljade puta i privukle veliki broj komentara. Microsoft je obećao da će obezbediti Akotu svu potrebnu opremu.

Pročitajte i:  Microsoft ulaže 4 milijarde evra u Francusku

Izvor: Quartz

Facebook komentari: