Koliko smo zavisni od aplikacija?

Analitička kompanija App Annie objavila je zanimljiv izveštaj koji govori o tome da sve više koristimo aplikacije na svojim mobilnim uređajima. Koliko su aplikacije zabavne i koliko su korisnici iOS-a i Android-a postali zavisni najbolje se vidi iz izveštaja kompanije App Annie. U izveštaju stoji kako su Android korisnici samo u zadnja tri meseca proveli ukupno oko 325 milijardi sati koristeći neku od instaliranih aplikacija na njihovim mobilnim uređajima. Kada se ovi podaci uporede s onima od pre godinu dana (2016.) vidljiv je porast od čak 40%.

PCPress.rs Image

App Annie navodi kako su korisnici iOS i Android platforme zajedno preuzeli 26 milijardi aplikacija što je na godišnjoj bazi 8% više u odnosu na godinu dana ranije. Takođe treba napomenuti kako su se u izveštaju bazirali samo na novo instalirane aplikacije.

PCPress.rs Image

Izveštaj takođe otkiva kako se nisu samo povećale brojke oko preuzimanja i korišćenja aplikacija već i one oko trošenja pravog novca unutar tih aplikacija. Na ime raznih opcija unutar mobilnih aplikacija u zadnjem tromesečju potrošeno je 17 milijardi američkih dolara što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećanje od 28%.

Pročitajte i:  Android otkriva da li je vaš telefon ukraden 

PCPress.rs Image

I dalje važi kako su iOS korisnici lakši na novčaniku u odnosu na Android korisnike i to gotovo duplo. S druge strane Android korisnici prednjače u preuzimanju aplikacija. Što se prognoze za budućnost tiče, App Annie smatra kako će navedene brojke s vremenom nastaviti da se povećavaju. Ako su njihovi analitičari u pravu tada bi do 2021. broj preuzetih aplikacija na obe platforme (iOS i Android) trebao biti oko 240 milijardi. Shodno tome i potrošenog novca unutar aplikacija će biti više, više od 100 milijardi.

PCPress.rs ImageIzvor: TechCrunch

Facebook komentari: