BIZIT plus

Gigatron odoleo snažnom sajber napadu

Kompanija Gigatron je prethodnih dana bila izložena snažnom sajber napadu na internu infrastrukturu što je prouzrokovalo tehničke probleme u radu. Zahvaljujući pravovremenoj, brzoj i stručnoj reakciji, IT inženjeri kompanije Gigatron su onemogućili ovaj pokušaj i sprečili šire posledice.

PCPress.rs Image

Bitno je da naglasimo da je sajber napad bio usmeren samo na internu infrastrukturu, dok web sajt ni u jednom trenutku nije bio ugrožen. Iako nema dokaza da je došlo do preuzimanja bilo kakvih podataka, kompanija Gigatron ulaže maksimalne napore da dodatno temeljno proveri sve sisteme i sprovede detaljnu istragu.

Sa ciljem da se u budućnosti još brže i efikasnije odgovori na pokušaje ugrožavanja poslovanja i bezbednosti, kompanija je preventivno obustavila rad određenih sektora kako bi se u potpunosti integrisali unapređeni i novi, najsavremeniji sistemi zaštite.

Ovom prilikom želimo da napomenemo da je svim kupcima u Gigatron maloprodajnim objektima omogućena poseta, kupovina i ostvarivanje svih drugih prava bez prekida. Kupovina putem online prodavnice i putem Halo Shop-a će biti omogućena u najkraćim rokovima o čemu će javnost biti informisana putem web sajta www.gigatron.rs i društvenih mreža.

Pročitajte i:  Manje od polovine IT lidera je sigurno u svoje IoT security procedure

Kako bi se ubrzalo rešavanje porudžbina koje još nisu realizovane, osposobljena je e-mail adresa: gigatronpodrska@gigatronshop.com putem koje kupci mogu da dobiju više informacija.

Kompanija Gigatron je nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Beogradu – Odeljenje za visokotehnološki kriminal, kao i Službi za borbu protiv organizovanog kriminala –  Uprava kriminalističke policije, podnela krivične prijave zbog izvršenih krivičnih dela, uz čiju saradnju radimo na utvrđivanju odgovornih.

Facebook komentari: