Računari i Galaksija

Kompanija LG predstavila prvi realni multimedijalni streaming cloud

PCPress.rs ImageKompanija LG Electronics (LG) predstavila je jedinstvenu LG Cloud uslugu, sa ciljem da obezbedi neprimetnu povezanost i direktan pristup celokupnom digitalnom sadržaju preko raznih elektronskih uređaja. Iako se  cloud usluga često pominje i koristi, LG Cloud jedini radi na tri ekrana – odnosno na tri tipa uređaja – smart telefonima, personalnim računarima i televizorima (uključeni su, ali ne i ograničeni na model CINEMA 3D) i uz sve to omogućuje stream sadržaja od video klipova do fotografija.

Da bi pristupili LG Cloud servisu, korisnici treba da preuzmu aplikaciju LG Cloud sa Google Play ili aplikaciju SmartWorld preko svojih Android smart telefona ili LG SmartWorld preko svojih LG Smart TV uređaja ili sa LG Cloud internet sajta (www.lgecloud.com), preko svojih računara.

Usluga LG Cloud automatski sinhronizuje sadržaj koji se nalazi na smart telefonu sa cloud serverom i računarom i TV uređajem korisnika. Slike i video zapisi koji su napravljeni koristeći smart telefon mogu da se vide i gotovo istog trenutka se prebacuju na računar ili televizor. Video zapisi prikazani na računaru mogu da se postave na LG cloud i samo nekoliko sekundi kasnije možemo ih gledati na smart telefonima. Za razliku od ostalih cloud servisa, u ovom slučaju je čekanje na reprodukciju veoma malo budući da se sadržaj direktno pušta na televizoru, računaru ili smart telefonu, a bez prethodnog skidanja na sam uređaj.

Razlika leži u LG Real-time Striming Transcoding tehnologiji. Konverzija se odigrava na serveru u realnom vremenu, a ne na uređaju. Korisnici ne moraju da brinu o instaliranju kodeka ili konvertera, jer se sve dešava neprimetno i u pozadini, što najčešće nije slučaj sa drugim cloud servisima.PCPress.rs Image

Usluga takođe savršeno radi sa 3D sadržajem. Video zapisi koji su snimljeni LG 3D smart telefonom mogu putem Wi-Fi ili 3G mreže biti prebačeni na LG Cloud na licu mesta. Po povratku kući, korisnici mogu u udobnosti dnevne sobe, gledati svoje sadržaje na LG CINEMA 3D Smart televizorima u fenomenalnoj 3D tehnologiji.

U cilju bolje efikasnosti i podrške za LG cloud servis, kompanija LG oformila je novo odeljenje koje se zove Smart Poslovni Centar, fokusiran specijalno na sadržaj i usluge.

„Danas većina kompanija vidi cloud samo kao uređaj za skladištenje, ili u slučaju YouTube-a ili Flickr-a, samo za jednu vrstu sadržaja“, izjavio je Havis Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment, „Kompanija LG pravi uređaje na kojima milioni ljudi gledaju razne sadržaje tako da možemo da odredimo novo merilo za lakoću korišćenja na taj način što ćemo uspostaviti našu sopstvenu cloud uslugu. Budući korisnici ne žele da idu na jedan cloud za muziku, na drugi za video, na neku sledeću lokaciju za slike, a opet i na poseban cloud za svoje poslovne fajlove. Na kraju krajeva, cilj našeg rešenja jeste da učini život lakšim i ugodnijim.”

LG Cloud će biti ponuđen i kao besplatna, a i kao usluga koja se plaća. Besplatan prostor za skladištenje i naplata će biti različiti od tržišta do tržišta i pojedinačno će biti najavljivani, kako servis postane dostupan u nekoj određenoj zemlji.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,