Kompanija pod nazivom Meta tuži Facebook zbog krađe imena

Facebook je prošle godine u oktobru rebrendirao kompaniju i promenio naziv u Meta.

PCPress.rs Image

Tužba zbog krađe brenda

Kompanija pod nazivom META objavila je da će tužiti Facebook zbog „krađe“ naziva, navodeći da je Zakerberg „urušio uspostavljeni brend kompanije“.

„Facebook je 28. oktobra 2021. iskoristio naš brend i naziv META, u čiju smo izgradnju uložili više od dvanaest godina krvi, znoja i suza“, stoji u objavi na sajtu kompanije. „Nakon osam meseci bezuspešnih pokušaja i pregovora sa Facebook-om, ne preostaje nam ništa drugo nego da podnesemo tužbu“, navodi se u saopštenju kompanije.

Posao kompanije sada zavisi od mnogih skandala vezanih za Facebook. „Meta.is više ne može da prodaje robu i usluge pod nazivom META“, navodi se u žalbi. „Potrošači će verovatno pogrešno shatiti da roba i usluge potiču od Facebook-a i da je Meta.is povezana sa toksičnošću koja je neraskidivo povezana sa Facebook-om.“

Meta.is pokreće tužbu na osnovu već zaštićenog logotipa i imena. Međutim, očekuje se da će borba na sudu biti veoma teška, obzirom na širok spektar promena koje je Facebook napravio otkako je promena imena postala zvanična.

Pročitajte i:  Google, Apple, Meta i druge velike tehnološke kompanije pridružuju se američkom savezu radi unapređenja AI

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,