ERP 2024

Kompanije Intel i Orange sarađuju na projektu platforme MeeGo

PCPress.rs ImageKompanije Intel i Orange najavile su strateško partnerstvo kako bi obezbedile Orange multimedijalni servis velikom broju uređaja zasnovanih na procesoru Intel Atom i softversoj platformi MeeGo. Meego – rezultat spajanja softverskih projekata Moblin i Maemo zasnovanih na Linux-u, najavljen na MWC kongresu u Barseloni, omogućuje softversko okruženje otvorenog koda za brz razvoj niza pametnih uređaja sličnih kompjuterima i uzbudljive nove usluge.
Uspostavljajući zajednički softverski okvir za brojne uređaje, počevši od pametnih telefona, preko tablet pa do netbook računara, Intel i Orange pojednostaviće pristup rastućem mobilnom i personalizovanom Internetu i predvoditi nastajanje novih i uzbudljivih aplikacija i servisa. Platforma MeeGo zasnovana je na   sposobnostima operativnog sistema Moblin i njegovoj podršci za širok dijapazon uređaja, koje je kombinovano sa brzinom razvoja koje je Maemo platforma imala u mobilnoj industriji i naširoko prihvaćenom Qt aplikacijom i UI okvirom za softverski razvoj.
Kompanije Intel i Orange radiće na uvećanju mogućnosti servisa Orange Signature, kao što je Orange TV i Orange mape, koji će dobiti podršku u MeeGo okruženju. Ove kompanije radiće i na korišćenju potencijala koji konvergentna računarska i komunikacijska platforma pruža omogućujući korisnicima da uživaju u istoj usluzi na nekoliko uređaja i ekrana.
„Sedamdeset pet procenata naših korisnika tek treba da prihvati mobilni internet. Uz rastući broj uređaja i operativnih sistema koje korisnici mogu odabrati, moramo se osigurati da je put korisnika prema bogatijem mobilnom i multimedijalnom okruženju jednostavan i lagan,” kaže Yves Maitre, predstavnik odeljenja SVP Devices u Orange grupi. „Naša saradnja sa Intel-om na  softverskoj platformi MeeGo, ne samo da će osigurati da korisnici dobiju bolji izbor kada je u pitanju tip ekrana i uređaja, nego i da nastave da koriste pogodnosti koje pruža  servis Orange Signature, početni ekran kojem veruju i kog prepoznaju, najkvalitetnije mreže i bezbedne i pojednostavljene naplate.”
„Procesor Intel Atom je imao izvanredan uspeh na tržištu do sada” kaže Doug Fisher, potpredsednik kompanije Intel i generalni direktor grupe Software and Services. „Kombinovani sa softverskom platformom MeeGo, ovi uređaji koji sasvim liče na PC računare, omogućiće bogatstvo Interneta, računarsko i komunikaciono iskustvo, fantastičnu grafiku, multitasking i multimedijalne mogućnosti uz najbolje performanse aplikacija. Kompanije Orange i Intel imaju slične vizije kada su u pitanju digitalni uređaji i korisničko iskustvo, i naš zajednički rad povezaće ljude sa sadržajem koji im je najvažniji, ma gde god oni bili.

Pročitajte i:  Neki Intel procesori izgubili su skoro 9% performansi gotovo preko noći

Izvor: Intel, Orange

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,