Koncert Coldplay-a možemo gledati i u virtuelnoj realnosti

Samsung je najavio da će se udružiti sa Live Nation kako bi prenosili koncert Coldplay-ja uživo u virtuelnoj realnosti, koji će se održati na stadionu Soldier Field u Čikagu, 17. avgusta. Postoji ogromna razlika kada slušate neki bend uživo i kada slušate njihov album. Nastup uživo ima posebnu čar koju mu daju svetla, ozvučenje, nekada i pirotehnika i naravno neizbežna energija publike. Nažalost nekada smo sprečeni da prisustvujemo koncertima omiljenih bendova iz različitih razloga, ali virtuelna realnost nam u tim situacijama može pomoći.

PCPress.rs Image

Sve što vam treba je Samsung Gear VR i odgovarajući pametni telefon. Koncert će moći na ovaj način da prate ljudi iz 50 država. Snimak koncerta će biti ograničeno vreme dostupan na Samsung-ovom VR servisu.

Ovo znači da iako možda ne možemo da prisustvujete koncertu, gledanje u virtuelnoj realnosti će nam donekle pružiti osećaj kao da smo tamo. Pretpostavljamo da ovo neće biti potpuno isti doživljaj kao da smo zaista na koncertu, ali će osećaj biti makar približan stvarnom, a ako ne biće bolje nego gledanje prenosa preko televizije ili DVD snimka koncerta.

Pročitajte i:  Predsednik Samsunga oslobođen sumnji za prevaru

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,