ERP 2024

Kripto-guru optužen za krađu pet hiljada Bitkoina

Braća Winkevoss ponovo su se našla u centru medijskog interesovanja zbog svoje umešanosti u svet kriptovaluta. Ovog puta se ne radi o dobrim vestima, te uspešnim investicijama, već o tužbi koju su podneli protiv Charlija Shrema, kripto-investitora i, kako mnogi tvrde, Bitkoin gurua, koji je i ranije imao problema sa zakonom, a u kojoj se navodi da je optuženi 2012. godine nezakonito prisvojio pet hiljada Bitkoina.

PCPress.rs Image

Ukradena količina danas vredi oko 32 miliona dolara, što je dovoljan razlog za negodovanje i tužbu, iako braća u svom vlasništvu već imaju skoro milijardu dolara u kriptovalutama. Problem je nastao kada je Winklevoss Capital Fund 2012. godine Shremu poslao 250 hiljada dolara za kupovinu Bitkoina u njihovo ime, a koje je Shrem na kraju zadržao za sebe. Motiv za tužbu bilo je i to što je optuženi nakon izlaska iz zatvora pazario vilu na Floridi za dva miliona dolara, dve jahte i dva Maserati-ja, a uprkos tome što je tvrdio da je nešto pre odlaska na izdržavanje kazne bankrotirao.

Pročitajte i:  Izgubljena lozinka krila tri miliona dolara

PCPress.rs Image

Winkevossi tvrde da je Shrem kupovine obavio ukradenim Bitkoinima, pa bi zbog toga ponovo mogao da završi u zatvoru, a nakon što je tek odslužio kaznu za neke prethodne malverzacije.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: