Kripto-rudari pojačali brzinu grafičkih kartica BIOS ažuriranjem

Kada je kripto-rudarenje u pitanju, ograničenja pojedinih RTX 3080 Ti grafičkih kartica mogu biti prevaziđena jednostavnim BIOS update-om.

PCPress.rs Image

Porast hešrejta nakon ažuriranja firmvera

OneSnap izveštava o nekoliko slučajeva kada su rudari kriptovaluta ažurirali vBIOS na RTX 3080 Ti grafičkim karticama i primetili porast hešrejta. Ovu nadogradnju otkrio je Bravo_char1, korisnik Reddit-a, ažuriranjem EVGA RTX 3080 Ti XC3, sa firmverom koji je izdala EVGA. Način da se ovo izvede je ili kroz BIOS flash ili nabavljanjem sopstvene EVGA kartice.

Firmver uklanja ograničenja snage koja se aktiviraju kada postoji veliko memorijsko opterećenje, kao u slučaju kripo- rudarenja. Sa portala Tom’s Hardware poručuju da firmver može da radi i na drugim karticama. Bravo_char1 uspeo je da dosegne skok rudarskih performansi od 21%, što je povećalo brzinu sa 66MH/s (megahešova po sekundi), na 80MH/s, nakon ažuriranja.

Druga dva rudara uspela su da dosegnu i veće performanse. Jedan je dosegao heš stopu od 90MH/s, a drugi, koji je prebacio EVGA BIOS u non-EVGA Inno3D 3080 Ti iChill X3, povećao je heš stopu sa 74MH/s na 91MH/s.

Izvor: tomshardware

 

 

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: