BIZIT plus

Lačni Franc, Ponovo mladi

Legendarni bend Lačni Franc(Gladni Franc), započeo je svoju mini turneju.

Slika 03

Njihovom koncertu u Mixer Hous-u u Beogradu predhodio je nastup “Ludih žena” iz Užica, koji su nas po svom stilu muziciranja, vratili u rane ’60 – te godine. U jednom trenutku u numeri “Moja draga”, pozvali su Zorana Predina, da sa njima zajedno otpeva pesmu, što je opšte prihvaćeno od strane publike. To je ujedno bila i uvertira za nastup Lačnog Franca.

Posle kraće pauze, bend Lačni Franc je izašao na binu u potpuno podmlađenom sastavu:

Anej Kočevar – bas,
Luka Čadež – bubnjevi, 
Klemen Lombar – gitara,
Boštjan Artiček – klavijature.

Time je Predinova rečenica da su “Ponovo mladi”, bila u potpunosti opravdana.

Jedan za drugim krenuli su njihovi hitovi, “Ne mi dihat za ovratnik”, “Jebiveter”(stari hit u novom aranžmanu), “Naj ti poljub nariše ustnice”, da bi nakon toga usledile i dobro poznate balade: “Kosa boje srebra”, “Čakaj me”, “Šta bi mi bez nas”, koja je otpevana zajedno sa publikom.

U jednom trenutku Predin je najavio i šestog člana benda, kao nekoga, “ko bolje zna tekstove od njega, a slovenački od svih njih”. Na binu se popeo poznati glumac Sergej Trifunović.

Koliko god je nastup Lačnog Franca bio energičan i koliko god je Zoran Predin pokušavao da razmrda publiku svojom duhovitosšću među numerama, ona je bila statična, izuzev nekolicine vernih fanova, koji su igrajući i pevajući dizali atmosferu u prvim redovima.

Nastupu u Beogradu je predhodio nastup u Novom Sadu, a sledila su gostovanja u Nišu i Užicu.

Kako je Predin najavio, sledi nastavak turneje, koju nikako ne bi smeli propustiti, kako njegovi obožavaoci, tako ni svi ostali poklonici dobrog zvuka.

Slika 02

Na mene lično je izuzetan utisak ostavila pesma “Bog nima telefona”, izvedena u malo tvrđem punk fazonu, a za koju je i sam Predin u šali rekao: “Da je toliko glasna, da je Bog moze čuti i bez telefona”.

Sve u svemu, odličan koncert, odličan zvuk benda, predvođenog izuzetnim Predinovim vokalom, koji je i nakon 30 godina pokazao da je u samom vrhu.

Nebojša Miletić
DG Star Production
Druga Strana Računara

Facebook komentari: