PC Press Hosting 2020

LastPass i kompromitovane lozinke

Servis LastPass sada nudi još veću zaštitu od kompromitovanih lozinki, ali samo ako korisnik postane i pretplatnik, te odluči da za veću bezbednost izdvoji nešto novca.

Dok je korišćenje iste lozinke siguran način da se upamti niz brojeva, slova i simbola za koje je korisnik siguran da niko ne može da ih pogodi, takva praksa privatne podatke ipak dovodi u opasnost. Naime, ukoliko lozinka procuri napadač ima pristup svim nalozima korisnika, a već je poznato da je mnogo onih koji imaju samo jednu lozinku za sve.

Korisnici će zahvaljujući LastPass promenama moći i da bolje razumeju svoje lozinke, te to šta znači dobar niz simbola, brojeva i slova. Nova alatka ponela je ime “dark web monitoring”, i konstantno proverava Enzoic bazu podataka, i korisnicima mejlom šalje obaveštenja u slučaju da se njihove lozinke nađu na spisku ukradenih podataka.

Usluga koja korisnike obaveštava o jačini lozini koje izaberu biće i dalje besplatna, a zainteresovani slične usluge mogu da dobiju i od servisa poput 1Password, te baze Have I Been Pwned.

Pročitajte i:  YubiKey 5: Yubico predstavio novu verziju sigurnosnog ključa

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
PC Gde kupiti

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.