BIZIT plus

Lego odlaže Overwatch 2 zbog seksualnih skandala u Activision Blizzardu

Lego je još jedna kompanija koja preispituje svoj odnos sa Activision Blizzard-om nakon afera o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju radnika. Proizvođač igračaka je najavio da odlaže izdavanje kompleta na temu Overwatch 2 koji je planiran da se objavi početkom sledećeg meseca.

Lego odlaže Overwatch 2 zbog seksualnih skandala u Activision Blizzardu

Mnoge kompanije najavile prekid saradnje sa Activision Blizzard-om

U svom saopštenju, Lego je naveo da razmatra svoje partnerstvo sa Activision Blizzard-om, imajući u vidu zabrinutost u vezi sa napretkom koji je postignut u rešavanju optužbi na račun politike rada kompanije. Lego će pauzirati izdavanje Overwatch 2 proizvoda koji je trebalo da bude u prodaji od 1. februara 2022. godine.

Activision Blizzard je zarobljen u kontroverzama otkako je kalifornijsko regulatorno telo podnelo tužbu protiv kompanije u julu. Prema izveštaju The Wall Street Journal-a, izvršni direktor Bobby Kotick znao je za mnoge od najgorih incidenata seksualnog uznemiravanja u Activision Blizzard-u, pri čemu je povremeno delovao zaštitnički prema zlostavljačima u kompaniji. Mnogi giganti poput Sony-a, Microsoft-a i Nintendo-a kritikovali su Activision Blizzard, i najavili prekid saradnje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Microsoft smanjuje broj zaposlenih u Xbox-u i Activision Blizzard-u