BIZIT plus

Lenovo drugi u EMEA regionu

Prema poslednjim podacima kompanije IDC, Lenovo je drugi najveći proizvođač PC računara u EMEA regionu.

LenovoLockup_POS_ColorU četvrtom kvartalu 2012. godine Lenovo je imao 11,2 posto udela,  a u zvaničnom saopštenju iz ove kompanije navodi se da je ovakav rezultat podstaknut uspehom i razvojem kompanije u Rusiji, Nemačkoj, Danskoj i Libanu gde je Lenovo pozicioniran kao broj 1.

Lenovo podseća i na izjavu predsednika Lenovo EMEA, Đanfranka Lančija, iz aprila prošle godine o planovima da kompanija postane jedna od top tri PC igrača na tržištu EMEA do 2013.godine. U momentu njegove takve izjave, kompanija Lenovo je bila broj 5 na tržištu.

„U aprilu 2012. postavili smo jasan cilj – postati broj 3 proizvođač računara na tržištu EMEA i ostvariti više od 10 odsto udela na tržištu do 2013. godine – to smo postigli i pre roka koji smo sebi zadali. Ovi rezultati su nam dali čvrstu osnovu sa koje radimo kako bismo postigli svoj krajnji cilj da postanemo broj 1 na tržištu EMEA“, rekao je Lanči.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  MWC 2024: Tri stvari koje su zadivile posetioce
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,

1 thoughts on “Lenovo drugi u EMEA regionu

  • 24. 01. 2013. at 19:21
    Permalink

    Sto lepo ne napisete da je HP prvi po prodaji u svetu? Tipicno, novnirasko podmetanje da od vesti da je kineski Lenovo pao na drugo mesto, naprave da je Lenovo dostigao drugo mesto . HP 4ever!

Comments are closed.