Lenovo “na cvetiće”

Lenovo 8 Evo pravog poklona za prolećno raspoloženje. Momak koji vam ovo pokloni sigurno ima ozbiljne namere, pa se pažljivo pripremite za jesenju sezonu venčanja. Lenovo IdeaPad S10-2 Floral predstavlja pravo osveženje u moru sivih i crnih laptopova, koji nam se smeše (ili bolje rečeno mršte) iz izloga IT šopova. I uopšte ne znam, odakle toliko crno – sive plastike u računarskoj industriji. OK, trendove u ovoj industriji (još uvek) diktiraju muškarci, ali ne primećujem da muškarci voze samo crno sive automobile ili nose samo crno sive čarape… Pre će biti da je reč o nekoj vrsti inercije, koja ima blagu tendenciju da se promeni, a skromni doprinos tome naći ćete upravo na ovim stranicama.

Osim toga što je lep, ovaj Lenovo poseduje i niz performansi na kojima bi mu mogao pozavideti i najcrnji laptop. Kao prvo, veoma je tanak (oko 3 cm) i lagan, 1,2 kg (što je lakše nego kad u cegeru nosite 1,5 l soka), pa ne morate brinuti gde ćete ga držati i kako ćete ga nositi. S10-2 poseduje odličnu, 6-ćelijsku litijum-jonsku bateriju, koja vam obezbeđuje minimum 5 sati rada. Procesor je možda nešto slabiji (Intel Atom N280 1,6 GHz), ali, ako se ne budete bavili kompjuterskim modeliranjem to nećete ni osetiti, ipak je ovo netbook.

Pročitajte i:  Održan Canon Inspiration Days

Lenovo 9 U Lenovo S10-2 je ugrađeno dosta toga što bi vam moglo zatrebati u svakodnevnom radu: web kamera, mikrofon, čitač kartica, bluetooth. Tastatura je od onih sa većim dugmićima, a interesantno je da je i na njoj urađen cvetni print, što samo govori u prilog tome da su se poprilično potrudili oko dizajna. Operativni sistem koji dobijate nije free DOS (kome to još uvek treba), već Windows XP Home Edition, a garancija i na notebook i na bateriju je 12 meseci. Ono što je najbolje je da vam uz ovakav notebook uopšte nije potrebna torba. Naprotiv, poželjno je držati ga što češće van torbe, kako bi ga svi mogli videti.

Cena 30.000 din

Korisna adresa: http://www.positive.rs/zenski-it-kutak.php

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,