BIZIT plus

Lenovo ostvario rekordne prihode

Kompanija Lenovo Group objavila je rezultate za poslednji fiskalni kvartal kao i za celu godinu, zaključno sa 31. martom 2015. U pomenutom kvartalu kprihodi su iznosili 11,3 milijardi dolara sa porastom od 21 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

lenovo

Kvartalni neto prihod iznosi 100 miliona dolara.

Mobilni telefoni, tablet računari, serveri i druge usluge bili zaslužni za čak 37 odsto prihoda u kvartalu u poređenju sa 17 odsto iz prethodne godine. Istovremeno, Lenovo je nastavio da pruža izvanredan kvalitet PC računara ove godine pri čemu je zabeležio rekordnih 60 miliona isporuka i stabilan profit, održavajući lidersko mesto na tržištu u prethodne dve godine, navodi se u saopštenju ove kompanije.

„Dok su se naše jedinice za mobilne telefone i preduzeća ubrzano razvijale, jedinica za PC računare je zabeležila još bolje rezultate, uz ostvarivanje rekordnog udela na tržištu i povećan profit. Integrisanje kompanija Motorola Mobility i System x odvija se po planu i primetan je značajan rast, ali će svakako biti neophodno da one dodatno budu razvijene kako bi postale ključne poslovne jedinice kao što je slučaj sa PC računarima”, izjavio je Jang Juanking (Yang Yuanqing), predsednik i izvršni direktor kompanije Lenovo

Pročitajte i:  MWC 2024: Tri stvari koje su zadivile posetioce

U toku ove fiskalne godine, Lenovo je zabeležio rekordan prihod od 46,3 milijarde dolara, što predstavlja porast od 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Neto prihod bio je 997 miliona američkih dolara, što je 22 odsto više nego u prethodnoj godini. Bruto profit za celu fiskalnu godinu iznosio je 6,7 milijardi dolara, što je porast od 32 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Facebook komentari: