Letovanje preko Interneta

beach Kraj maja i početak juna označavaju period kada planovi za letovanje polako počinju da se krčkaju. Naravno, uvek postoje oni organizovaniji i preduzimljiviji koji su svoje letovanje već uplatili a za one druge, evo par nezaobilaznih destinacija:

www.putovanja.info: Odličan sajt, kao i uostalom svi sajtovi pod okriljem Infostuda. Redovno ažuriran, mogućnost online rezervacije avio karata i hotela. Na sajtu je i sekcija “Saveti i zanimljivosti” u kojoj možete pročitati savete za pakovanje ali i koje su to piste najopasnije za sletanje.

www.putovanja.rs: Iako liči na prethodni predlog u pitanju su dva različita sajta. Kod .rs verzije, akcenat je na pretrazi i pronalaženju konkretnog rešenja za putovanje.

www.mojodmor.rs : Sajt obiluje slikama, a ponude su poređane od najjeftinijih ka najskupljim. Intresantno je da još koji dan na sajtu traje nagradna igra – a nagrada je naravno, putovanje.

www.putovanjenadlanu.com: Na naslovnoj strani sajta je pretraga organizovana po destinacijama, što odgovara onima koji tačno znaju gde žele da idu.

www.kudanaodmor.com: Odličan portal, koji pored agencijskih ponuda sadrži obilje informacija o domaćem i stranom turizmu. Tu su i vesti, reportaže iz turističkih mesta ali i Internet TV.

www.vodic.net: Iako je sajt nešto skromnijeg dizajna može se pronaći dosta informacija o putovanjima.

http://www.srbijaturizam.com/ Sajt posvećen domaćem turizmu, dobro urađen i pregledan. Odlično predstavlja Srbiju i njenu turističku ponudu, kao i razne Roštiljade, Rakijade, Pasuljijade…

Mnogi popularni Internet sajtovi imaju sekcije posvećene turizmu i turističkim vestima, pa nije zgoreg pogledati ih pre putovanja: B92, , Novosti, a nikako nemojte preskočiti sajt Auto moto saveza Srbije na kome ćete saznati sve o stanju na putevima, dokumentima i ostalim stvarima vetanim za put automobilom.

U ovom kratkom pregledu nećemo zaobići ni sajtove turistčkih agencija, koje su tokom godina shvatile da je Internet neprevaziđeno oruđe, tako da su i sajtovi agencija sve bolji:spisak svih agencija možete naći na sajtu Yute, nacionalnog registra turističkih agencija. 

Uživajte u planiranju svog godišnjeg odmora i bon voyage! 

Izvor: PC Press

Facebook komentari: