Lexmarkovi noviteti

Novi, a pritom prepoznatljivog starog dizajna, Lexmark-ovi MS310dn i MX310dn nude brz i kvalitetan otisak prilagođen poslovnom korisniku.

(kliknite za veću sliku)
(kliknite za veću sliku)

Lexmark je nastupio na tržištu kojim su vladali Canon i HP i stalno je išao napred – danas njegova rešenja stoje rame uz rame s konkurencijom, a na pojedinim poljima i prednjače. Evidentan napredak uočljiv je na rešenjima koja su predstavljena početkom godine, a ovih dana ona nalaze put do domaćih korisnika. Ovoga puta predstavljamo dva tehnološki slična uređaja koja, svaki u svojoj klasi, predstavljaju osnovu Lexmark‑ove ponude.

Veliki igrač za male firme

Zna se šta poslovni korisnici žele od svojih štampača: brz rad, kvalitetan otisak i povoljnu cenu. Lexmark je izašao u susret ovim zahtevima monohromatskim laserskim štampačem MS310dn.

Lexmark‑ov dizajn poslovnih štampača već nekoliko generacija ostaje praktično nepromenjen: sa stanovišta prepoznatljivosti brenda i samog proizvoda to je uvek mudra odluka, ali rezultat je (sa stanovišta dizajna) pomalo klasična spoljašnjost uređaja, doduše veoma funkcionalna.

Iako klasično koncipiran, sa fiokom za papir smeštenom u dnu i izlaznom jedinicom u gornjem delu, prava lepota ovog uređaja krije se iznutra. Novi Lexmark‑ov monohromatski štampač namenjen je poslovnim korisnicima kojima treba mrežni uređaj za kancelarije s manjim brojem zaposlenih. Zbog toga je akcenat stavljen na brzinu štampe. Imajući u vidu da je MS310dn osnovni model u seriji, deklarisana brzina od 33 strane u minutu je impresivna, a još prijatnije smo iznenađeni činjenicom da smo na testovima postigli brzinu vrlo blizu deklarisanoj, što kod većine uređaja nije slučaj.

Štampanje je omogućeno u hardverskoj rezoluciji do 1200×1200 dpi, što za posledicu ima vrlo kvalitetan otisak. Odštampani tekst u režimu Normal bio je vrlo čitljiv, sa zasićenom crnom bojom i geometrijom slova na visokom nivou. U režimu Draft, namenjenom uštedi tonera, odštampani tekst je samo za nijansu svetliji, ali i dalje odlične geometrije slova i čitljiv bez napora. Maksimalni mesečni obim štampe je deklarisan na 50.000 strana, što je ambiciozno čak i za brže štampače, ali su preporučene vrednosti znatno realnije i kreću se od 500 do 2.500 strana. Da bi ispratio ove zahteve, pored osnovne ulazne fioke za papir kapaciteta 250 listova papira formata A4 ili manjeg, Lexmark je korisnicima ponudio i dodatne fioke sa 250 i 550 listova koje uvećavaju ukupni kapacitet na odličnih 850 listova. Slična situacija je i s kasetama za toner koje su dostupne u dve konfiguracije: standardnoj, koja može odštampati do 1.500 stranica i isporučuje se uz uređaj, i proširenog kapaciteta, koja nudi do 5.000 odštampanih strana. Ako ovome dodamo da MS310dn u standardnoj konfiguraciji može da se pohvali automatskom dvostranom štampom, sigurno je da će cena otiska biti i te kako prihvatljiva za korisnika.

MFP verzija

Multifunkcionalni pandan štampaču MS310dn je MX310dn, koji praktično predstavlja nadogradnju opisanog urađeja, pa stoga ne iznenađuju slični rezultati na testovima štampe, uključujući i kvalitet otiska. MX310dn se može pohvaliti faks‑jedinicom i skenerom sa ADF‑om, koji omogućava vrlo efikasno kopiranje dokumenata, ali samo jednostrano. Prijatno nas je iznenadila brzina skeniranja niza dokumenata pomoću ADF‑a, koji je na testu kopiranja bio brži od (i inače prilično brzog) štampača.

MX310dn, osim dupleks štampe i mrežnog priključka, ima i pregledan sistem upravljanja bez učešća računara, koji je koncipiran oko ekrana u boji i niza tastera za navigaciju intuitivnim menijem. Ponuđene mogućnosti čine nove Lexmark‑ove štampače i, naročito, multifunkcionalce, vrlo konkurentnim na domaćem tržištu, budući da potonji u jednom uređaju nude kompletno i povoljno rešenje za manje poslovne jedinice.

Korisne adrese:

Lexmark

http://www.lexmark.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

1 thoughts on “Lexmarkovi noviteti

Comments are closed.