LG Display započeo masovnu proizvodnju prvog Gaming OLED panela

LG Display je objavio da je razvio prvi Gaming OLED panel sa promenljivom rezolucijom i frekvencijom osvežavanja. Kompanija je već počela sa masovnom proizvodnjom 31.5“-nog panela, pa će high-end gaming tržište dobiti jedan sasvim novi segment proizvoda.

PCPress.rs Image

U modu visokog osvežavanja, korisnici mogu da uživaju u igrama gde su brze promene ekrana veoma važne, kao što su FPS žanr ili trke. S druge strane, u modu visoke (4K) rezolucije, korisnici dobijaju fantastično vizuelno iskustvo prilikom gledanja filmova. Ovo je nivo iznad konvencionalnih panela, kod kojih je moguća promena samo brzine osvežavanja ekrana.

LG Display je razvio napredno rešenje, Dynamic Frequency & Resolution (DFR), koje dozvoljava korisniku da sam bira prioritet – veće osvežavanje ili veću rezoluciju. Ovo rešenje je prvi put implementirano u novi LG Display 31.5“-ni Gaming OLED panel. Pored toga, ovaj panel poseduje META Technology 2.0, koja maksimizuje emisiju svetla iz organskih materijala, čime se poboljšava kvalitet slike. Tu je i Thin Acutator Sound tehnologija koja generiše zvuk direktno sa ekrana, bez odvojenih zvučnika.

Pročitajte i:  Kia integriše WebOS kompanije LG Electronics

Paneli će biti distribuirani svim globalnim gaming brendovima, a prvi će ih imati (naravno) LG Electronics monitori. Kompanija planira da do kraja godine predstavi celu gamu Gaming OLED panela, koji uključuju dijagonale od 27“, 31.5“, 34“, 39“ i 45“.

Za razliku od LCD panela, koji zahtevaju pozadinsko osvetljenje. Gaming OLED paneli sami emituju svetlost, čime je omogućeno da svaki piksel proizvede perfektno crnu boju. Panel ima ultra-visok nivo osvežavanja (480 Hz), kao i najbrže vreme odziva (samo 0.03 ms) na tržištu.

Izvor: WCCF Tech

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *