Data centri 2024

Ray-Ban Meta Smart naočare dobijaju video pozive 

Meta je upravo najavila niz novih ažuriranja za svoje Ray-Ban Meta Smart naočare. Izvršni direktor Mark Zuckerberg erg upravo je ispustio Instagram kolut koji pokazuje novi stil okvira mačjih očiju za naočare i funkciju video poziva. Takođe sada možete da povežete naočare sa Apple Music-om, i na kraju, ali ne i najmanje važno, multimodalni AI asistent je aktivan za sve u SAD i Kanadi. 

PCPress.rs Image

Možete pogledati prilično jasnu demonstraciju funkcije video poziva sa Zuckerberg koluta. U njemu on razgovara sa Eva Chen, koja vodi modu na Instagramu, o novim Skiler ramovima i… dužinama lanaca, svega. Postojeći modeli Wayfarer i Headliner takođe dobijaju neke nove boje. Headliner, koji ima zaobljena sočiva, takođe dobija niski most za ljude koji imaju problema sa naočarima koji klize niz lice. 

Što se tiče video poziva, možete pozvati prijatelje ili porodicu preko WhatsApp-a i Messenger-a. Međutim, Metin blog napominje da ovu funkciju možda nećete odmah videti, jer se postepeno uvodi. 

Još jedna karakteristika koja se ne pominje na blogu je kompatibilnost sa Apple Music-om. Međutim, ova funkcija se jutros pojavila u aplikaciji Meta View, koja se uparuje sa naočarima. U uputstvima se navodi da ćete moći da kontrolišete Apple Music bez upotrebe ruku da biste pustili bilo koju pesmu, listu pesama, stanicu ili izvođača. Takođe možete zatražiti preporuke na osnovu istorije slušanja. 

Pročitajte i:  Meta kaže da planira da potroši još milijarde na veštačku inteligenciju

Konačno, Meta je u decembru uvela program ranog pristupa za svoj multimodalni AI. Počevši od danas, biće dostupan svima koji imaju par naočara u SAD i Kanadi u beta verziji. Ova funkcija vam omogućava da slikate sa naočarima i da vam Meta-in AI pruži više konteksta. Na primer, moći ćete da ga zamolite da identifikuje biljnu vrstu, smisli natpise na Instagramu i prevede znak napisan na stranom jeziku. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *