LG možda izlazi sa tržišta pametnih telefona

Posle nepunih šest uzastopnih godina kako je divizija pametnih telefona u minusu, LG bi konačno mogao da izađe iz tržišta mobilnih telefona. To je poručio CEO Kwon Bong-seok, nagoveštavajući promenu. Jedan od zvaničnika kompanije rekao je da je vreme da LG “donese tešku odluku”, koja se tiče segmenta mobilnih telefona. Zbog tesne konkurencije na tržištu, LG će možda da smanji prodaju i potpuno se povuče se sa tog tržišta. 

PCPress.rs Image

Teška odluka

Kwon, je preuzeo ulogu direktora u 2020. godine, a obećao profitabilnost do 2021. godine. Međutim, on nije bio potpuno objasnio kako je nameravao situaciju da okrene u korist kompanije. U poslednjem periodu kompanija je objavila Velvet i Wing uređaje, a sada su najavljeni i uređaji sa savitljivim ekranima, ali je pitanje u kojoj meri će oni moći da uspore pad, koji je iznosio 1.7% u decembru. 2020. Istog meseca, LG je najavio da će krenuti strategijom konkurenata iz Kine, pa će dizajn i proizvodnju svojih low-end uređaja prepustiti nekom od partnera. 

PCPress.rs Image

U svojoj poruci zaposlenima, Kwon je navodno rekao da će deo radnika – potencijalno oko 60 posto, biti prebačen na radna mesta u drugim segmentima kompanije. Ipak, nije jasno šta biti sa preostalih 40 posto, odnosno da li će oni ostati da rade na high-end uređajima. Trebalo bi imati u vidu da je ova vest i dalje predmet spekulacije i nije potvrđena.

Izvor: engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,