LG razvio displej panel čvrst kao staklo, savitljiv kao plastika

LG Electronics se možda povukao iz biznisa mobilnih telefona, ali njegove druge divizije i dalje posluju veoma dobro i nastavljaju sa inovacijama. LG Chem je objavio da je razvio novu vrstu savitljivog displeja, koji je čvrst kao staklo i istovremeno fleksibilan kao plastika.

lg displej

Savršen za telefone sa savitljivim ekranima

Tehnologije iskorišćene u ovom proizvodu poboljšaće otpornost i snagu savitljivih panela, bilo da se radi o mobilnim telefonima, tabletima, računarima, pa čak i televizorima, pri čemu će zbog niže cene proizvodnje ti uređaji postati pristupačniji.

Zvanično ime ovog panela je „Real Folding Window“. U pitanju je specijalno razvijen premaz koji se postavlja preko transparentnog PET filma. Premaz se nanosi sa obe strane panela u debljini od tek nekoliko mikrometara, a obezbeđuje izuzetnu čvrstinu i fleksibilnost, kao i zaštitu od toplote. Ovako zaštićeni paneli mogu da se savijaju više od 200.000 puta bez ikakvih oštećenja, a za razliku od dosadašnjih panela, mogu da se savijaju na obe strane.

Real Folding Window je korak napred u rešavanju zahteva korisnika kada su u pitanju preklopni telefoni. Primena ove tehnologije prvo će se primeniti na telefonima, a zatim će se proširiti i na tablete i laptop računare.

Pročitajte i:  Na MWC 2024, budućnost tehnologije ekrana je jasna (i savitljiva)

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,