BIZIT plus

LinkedIn testira feed sa vertikalnim video snimcima

LinkedIn testira novi feed vertikalnih video snimaka sličnih TikTok-u. Ova funkcija nije javno objavljena, ali su je primetili korisnici poslednjih dana i kompanija je potvrdila testove za javnost.

PCPress.rs Image

Funkcija slična TikTok-u

Prema snimku ekrana koji je podelila zaposlena Instagram-a Jenni Eishingdrelo i video snimku koji je na LinkedIn postavio izvršni direktor marketinga Ostin Nul, novi feed će se pojaviti u posebnoj kartici „video“ u aplikaciji LinkedIn. Korisnici će moći da se pomeraju vertikalno da bi se kretali između klipova, slično kao TikTok ili Instagram Reels.

Ovo nije prvi put da je kompanija skočila na moderan format. LinkedIn je ranije eksperimentisao sa funkcijom Stories za nestajanje postova. Ta funkcija je trajala manje od godinu dana, iako je profesionalna mreža u to vreme nagovestila da nije gotova sa svojim video eksperimentima, rekavši da radi „na evoluciji formata Stories u ponovo zamišljeno video iskustvo na LinkedIn-u“.

Pretpostavlja se da se LinkedIn nada da će feed prikazati sadržaj iz svojih redova profesionalnih kreatora i misaonih lidera, od kojih mnogi već postavljaju video na svoje feed-ove. Međutim, nije jasno koliko je korisnika sajta zainteresovano za namenski video feed za sadržaje na radnom mestu.

Pročitajte i:  LinkedIn uveo gaming sekciju

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *