BIZIT plus

Lordstown Motors stopira proizvodnju zbog problemam sa kvalitetom

Problemi Lordstown Motors-a nisu gotovi samo zato što proizvodi električne kamione. Novi brend pauzira proizvodnju i isporuke kupcima kako bi pomogao da se pozabavi problemima u pogledu performansi i kvaliteta sa nekim komponentama u svom Endurance kamionu.

Lordstown Motors stopira proizvodnju zbog problemam sa kvalitetom

Lordstown očekuje slabiju prodaju Endurance modela 

Povlačenje će uticati na 19 vozila koja su već na putu, od kojih su neka bila u upotrebi u Lordstown-u. Kompanija ne nudi procenu kada će se proizvodnja nastaviti, ali tvrdi da ostvaruje značajan napredak po pitanju komponenti i podsistema koji zaustavljaju proizvodnju. Očekuje se da će više detalja doći kada kompanija održi svoj sledeći poziv o zaradi 6. marta.

Zaustavljanje je malo u poređenju sa problemima kod rivala poput Tesle, koja je povukla stotine hiljada automobila. Međutim, Lordstown do sada nije napravio mnogo pikapova, isporučio je samo prve kamione iz svog početnog talasa od 500 jedinica u novembru, a prošle godine je rekao da očekuje da će prodati samo 3.000 Endurance modela do 2023. Zaustavljanje i opoziv su proporcionalno ogromni.

GM je prodao svoj udeo krajem 2021., samo nekoliko meseci nakon što je Lordstown upozorio da nema dovoljno novca da napravi svoj prepoznatljivi kamion. Startup je zatim prikupio sredstva prodajom svoje fabrike proizvodnji teškog Foxconn-a. On je produbio odnos u novembru u zamenu za dva mesta u upravnom odboru koje je Foxconn izabrao. Postoji pritisak na Lordstown da preokrene stvari, a ovakvi neuspesi ne pomažu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: