Lucid Motors otpušta šest odsto zaposlenih

Otpuštanja stižu pre lansiranja električnog SUV-a.

PCPress.rs Image

“Restrukturiranje”

Lucid Motors je otpustio 400 radnika, što čini oko šest procenata ukupne radne snage. Ovo otpuštanje dolazi uoči lansiranja prvog električnog SUV-a kompanije kasnije ove godine. To će biti  ključni događaj za ovog proizvođača automobila.

Razlog za otpuštanja je naveden kao “restrukturiranje”. Kompanija očekuje da će ovo restrukturiranje biti završeno do kraja trećeg kvartala, ali nije najavila planove za ponovno zapošljavanje.

Lucid Gravity

“Moramo ostati oprezni u vezi sa troškovima. Optimizujemo naše resurse na način za koji verujemo da će najbolje postaviti kompaniju za budući uspeh i rast,” rekao je izvršni direktor Peter Rawlinson. Među tim ambicioznim ciljevima je i spomenuti EV SUV, nazvan Lucid Gravity. Kompanija ga naziva “najboljim SUV-om na svetu” koji će imati dva električna motora, pogon na sve točkove i očekivani maksimalni domet od 710km po punjenju.

Međutim, vozilo će koštati od 80.000 dolara. Rast EV-a u Severnoj Americi je usporio, pa ako EV ne bude dobro prihvaćen, moguće je novo restrukturiranje. U slučaju neuspeha, Lucid može prodati više automobila saudijskoj vladi.

Pročitajte i:  Lucid Motors prikupio još milijardu dolara

Što se tiče usporavanja rasta EV-a, većina velikih američkih proizvođača je otpuštala radnike u protekloj godini. Problemi Tesle su dobro poznati. Rivian je takođe značajno smanjio svoju radnu snagu. Isto važi i za kalifornijsku kompaniju Fisker.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *