Managed Servisi – kako da uštedite vreme i novac

Uz širok spektar usluga koje su dostupne na savremenom tržištu, nema razloga da se poslovanje vaše kompanije prilagođava ponudi telekomunikacionih kompanija. SBB Solutions vam nudi rešenja kreirana na osnovu vaših specifičnih potreba, o čijem kvalitetu i pouzdanosti svedoče Cisco sertifikati, ali i brojni zadovoljni korisnici.

pcbiz 10 Solutions 2Kada birate tehnička rešenja koja će omogućiti savremeno i efikasno poslovanje u vašoj kompaniji, važno je da za novac koji uložite dobijete uslugu koja je proverena i može da se prilagodi vašim potrebama. U kompaniji SBB Solutions ističu kako se trude da ispune želje svojih klijenata, vodeći računa o pouzdanosti usluga koje nude i konstantnim inovacijama. Četvrtu godinu zaredom, SBB Solutions je Cisco sertifikovani partner (Cisco Cloud and Managed Services Advanced Partner), što potvrđuje njegovu spremnost da pruži visoki kvalitet za Managed Services i Cloud servis, a sada uključuje i sertifikat za L3 VPN servis.

„Na današnjem dinamičnom tržištu, kompanije svih veličina okreću se cloud servisima, kako bi podržale rast svog poslovanja, a istovremeno i smanjile troškove. Cloud and Managed Services Advanced Partner sertifikat znači da su usluge koje nudi SBB izgrađene i isporučene na proverenoj Cisco arhitekturi. Nezavisna agencija vrši reviziju outsource‑ovanih usluga koje nudi SBB, kako bi se potvrdilo da one ispunjavaju Cisco standarde po pitanju konfiguracije i performansi“, izjavio je g. Anton Petrić iz kompanije Cisco.

Kako Managed Service donosi uštedu?

Briga o korisniku, od servisa do IT opreme, u okviru je Managed Service usluge prepuštena operatoru, u ovom slučaju SBB‑u, sa ciljem da je korisnik slobodan da se fokusira na svoje poslovanje i praktično ne razmišlja o IT podršci. Svako IT rešenje se pravi po meri klijenta, kako bi se prilagodilo vrsti i obimu njihove delatnosti i njihovim potrebama.

„Naša kompanija tri godine koristi Fiber Managed Services uslugu, i veoma smo zadovoljni visokim kvalitetom IT podrške koja nam je obezbeđena. Priroda našeg posla zahteva upotrebu najsavremenijih tehnoloških rešenja, koju nam SBB tim omogućava kroz saradnju koja traje već osam godina. Zahvaljujući naprednim uslugama koje pružaju i profesionalnom pristupu poslu, ostvarujemo značajnu uštedu novca i dragocenog vremena naših zaposlenih“, izjavio je Marko Gaćeša, tehnički direktor kompanije Execom.

Managed Service omogućava kompanijama da kroz jedinstvenu uslugu optimizuju svoje telekomunikacione resurse – Internet, telefoniju, prenos podataka i administraciju opreme. Fiber to the Business (FTTB), umrežavanje kancelarija na različitim lokacijama, zaštita kompanijske mreže od napada sa Interneta, lak i bezbedan pristup korporativnim podacima od kuće i s putovanja (teleworking), kao i integrisana telefonija samo su neke od mogućnosti koje pruža SBB Solutions.

Tu su i prilagođeni, po meri klijenta kreirani Internet i voice paketi, konfiguracija, održavanje i administracija opreme i servisa, usluge data centra, tehnička podrška klijentima 24 časa dnevno, garantovani SLA (Service Level Agreement) i QoS (Quality of Service).

Platite koliko vam je potrebno

Zakupom SBB Cloud servera, poslovni korisnici više ne moraju da vode računa o kupovini hardvera i potrebnih licenci, kao i održavanju celokupnog sistema, a SBB Solutions im omogućava korišćenje potrebnih resursa putem SBB Solutions optičke infrastrukture. Ovaj servis se može koristiti za različite namene kao što su audio i video streaming, centralizacija poslovnih dokumenata, database server, file server, glavni server za postojeće poslovne aplikacije, finansijski softveri i e‑mail server. Glavna prednost usluge je princip „platite koliko koristite“ i „platite koliko vam je potrebno“, koji podrazumeva da korisnici sami odaberu parametre poput količine memorije i prostora na disku koji im je potreban.

Ako imate više poslovnih lokacija, SBB Solutions vam omogućava da, bez obzira na geografsku udaljenost, povežete sve lokacije u jedan mrežni sistem. Osnovne prednosti ove usluge su centralizovan pristup Internetu, integralni informacioni sistem koji omogućava korišćenje svih poslovnih aplikacija tog sistema svim zaposlenima, dok se sve informacije čuvaju na glavnom serveru, zatim video nadzor poslovnih procesa na udaljenim objektima, kao i pristup poslovnim aplikacijama i email‑u čak i kada ste van kancelarije. Razmena podataka se obavlja zatvorenim tunelima koji ne prolaze kroz javnu mrežu, što obezbeđuje visoku sigurnost i zaštitu poslovnih podataka.

www.sbbsolutions.rs

(Objavljeno u časopisu PC#209)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,