Računari i Galaksija

MCF MegaCom: Finale „Milenijuma“: „Kula od karata“ u „Koloseju“ od 3. juna

PCPress.rs ImageTreći deo švedske filmske trilogije “Milenijum” – “Kula od karata”, čija je prva dva dela publika imala priliku da vidi tokom prethodne dve nedelje, biće na repertoaru multipleksa “Kolosej” od 3. juna.

U trećem delu trilogije koja prati neobični par istraživača – hakerku Lizbet Salander i novinara Mikaela Blumkvista, povezuju se sve linije priče započete u prva dva dela. Glavna junakinja, svojevrsna anti-heroina, Lizbet Salander, ceo život se borila protiv nepravde sama, svojim sredstvima. Sada će se prvi put izboriti za pravdu uz pomoć institucija društva.

Kada se probudi iz anestezije, u bolnici, Lizbet otkriva da se u krevetu pored nje, udaljen svega desetak metara, nalazi njen najveći neprijatelj. Raspliće se priča o Lizbetinom detinjstvu nasilju koje je pretrpela, a Mikael Blumkvist počinje da shvata kako su sve afere kojima se bavio povezane. Takođe otkriva zašto se švedske vlasti ponašaju tako brutalno prema Lizbet.

Filmska trilogija Milenijum, koju čine dela Muškarci koji mrze žene, Devojčica koja se igrala vatrom  i Kula od karata,  zasnovana je na trilogiji romana švedskog autora Stiga Lašona. Širom sveta prodato je oko 26 miliona primeraka ovih knjiga, čime je trilogija Milenijum postala jedna od najprodavanijih krimi-priča u istoriji.

Izdavač bestseler trilogije kod nas, Čarobna knjiga, tokom prikazivanja filmske trilogije u „Koloseju“ onima koji kupe knjige poklanja vaučere, sa kojima će čitaoci moći da na blagajni “Koloseja” podignu besplatnu kartu za film. Fanovi trilogije Milenijum  i svi oni koje interesuje fenomen Milenijum informacije mogu pronaći na domaćem sajtu Milenijuma, na adresi http://www.milenijum.rs/.

Holivudski filmski studio „Sony“ otkupio je prava na snimanje filma po prvom delu trilogije. Kao reditelj američke verzije najavljen je Dejvid Finčer („Sedam“, „Zodijak“, „Borilački klub“), a kao kandidatkinje za ulogu Lizbet Salander pominju se Keri Maligan („Obrazovanje“), Kristen Sjuart („Sumrak“, „Novi mesec“), a mnogi kažu da je jedini pravi izbor i za američku verziju švedska glumica Nomi Rapas, koja igra Lizbet Salander u švedskoj verziji trilogije.

Izvor: MCF MegaCom Film

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,