Zebra

Memorandum sa Mubadalom – ugovor o izgradnji razvojnog centra

Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici tekstove memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i kompanija Strata Manufacturing PJSC i Advanced Technology Investment Company LLC iz Abu Dabija. Obe kompanije su vlasništvu firme “Mubadala”, jedne od najvećih investicionih i razvojnih kompanija u svetu, koju je osnovala vlada Abu Dabija.

2785105Nakon toga, memorandum je i potpisan, a zapravo predstavlja ugovor o izgradnji naučno-razvojnog centra, prenosi agencija Tanjug.

“Potpisali smo memorandume o razumevanju vezano za pravljenje naučno istraživačkog centra koji bi trebalo da bude početak, uvod da, ukoliko pokažemo da smo dovoljno sposobni, da imamo dovoljno ljudskih kapaciteta, idemo u pravljenje fabrike čipova”, rekao je prvi potpredsednik Vlade, Aleksandar Vučić.

U prisustvu Aleksandra Vučića i Kaldun Kalifa Al Mubaraka, izvršnog i generalnog direktora kompanije „Mubadala“ potpisana su četiri ključna Sporazuma o razumevanju – u oblastima naprednih tehnologija poluprovodnika i čipova, vazduhoplovnih tehnologija, telekomunikacija i obnovljivih izvora energije.

Komentarišući potpisivanje sporazuma o saradnji, Valid Al Mokarab Al Muhairi, glavni operativni direktor kompanije „Mubadala“ je izjavio da će “Mubadala” sa velikim zadovoljstvom intenzivirati saradnju sa srpskim institucijama.

“Mi smo sigurni da će nam ovi sporazumi omogućiti da identifikujemo mogućnosti investiranja. Mi ostajemo dosledni podršci razvoju raznovrsne, globalno integrisane i inovativne ekonomije u Abu Dabiju, kao i širenju na perspektivna tržišta, kao što je Srbija”, rekao je Al Muhairi.

Izvor: Tanjug

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,