Messenger i Instagram: Funkcije za roditelje

Internet je sasvim sigurno promenio roditeljstvo, pa briga o deci danas podrazumeva mnogo više stvari nego pre. Kompanija Meta je zbog toga objavila nove alate za roditelje. U pitanju su opcije za Instagram i Facebook Messenger koje poboljšavaju roditeljsku kontrolu i pospešuju bezbednost dece na internetu.

PCPress.rs Image

Na Messenger-u roditelji sada mogu da vide kako dece koriste ovu aplikaciju, što znači da im je dostupna lista kontakata, imaju uvid u to s kim deca komuniciraju, koliko vremena provode u razmenjivanju poruke, te ko može da vidi ono što postavljaju u Messenger Stories. Starija deca mogu da izaberu da li žele da dopuste roditeljima da vide koga su sve blokirali. Važno je da se napomene da poruke ostaju privatna stvar.

Kada je Instagram u pitanju, veliki broj bezbednosnih funkcija je već dostupan. Pridružila im se kontrola poruka koje deca dobijaju preko ove aplikacije, pa odrasli koji ne prate decu prvo moraju da dobiju dozvolu da bi mogli da pošalju poruku. I kad dobiju dozvolu slanje fotografija, te pokretanje video poziva nije moguće.

Pročitajte i:  Instagram i Threads više neće preporučivati politički sadržaj korisnicima

Čini se da Meta pravi sve konkretnije korake kada je bezbednost mlađih korisnika u pitanju, a tu je i funkcija Take a Break koja mlađe usmerava ka drugim temama ukoliko provedu previše vremena u gledanju istih stvari.  

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,