Ikotek

Meta bi uskoro mogla da ponudi svoj AI model za komercijalne projekte

OpenAI drži podatke za projekte kao što je GPT-4, dok je Meta omogućila istraživačima i akademicima da pristupe svom jezičkom modelu. Sada je Meta navodno spremna da objavi novu komercijalnu verziju koju kompanije mogu da prilagode.

PCPress.rs Image

Meta AI će prilikom lansiranja biti besplatan

Ovaj potez bi mogao da pomogne Meti da uhvati korak sa kolegama kreatorima veštačke inteligencije OpenAI i Google-om, sa kompanijama koja mogu da naprave softver po meri sa novim modelom. Meta takođe može da kreira AI chat botove specifične za svaki tip korisnika, kao što je pojedinac ili kompanija.

Modeli otvorenog koda svakako imaju mešavinu prednosti i nedostataka. Pružanje širokoj grupi ljudi sa različitim sposobnostima AI može pomoći modelu da brže uči, s obzirom na povećane podatke koje prima. Dodatne oči takođe mogu uočiti greške i bezbednosne probleme, dajući programerima priliku da reše ove probleme ranije.

Pristup Meta-ovom komercijalnom AI modelu trebalo bi da bude besplatan pri lansiranju, ali to bi se moglo promeniti nekada u budućnosti. Prema izvorima upoznatim sa Metom, kompanija bi na kraju mogla da naplati poslovnim kupcima ako žele da izmene ili prilagode model.

Pročitajte i:  Tužbe protiv kompanije Meta zbog stvaranja zavisnosti kod mladih

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: