Meta pruza veću kontrolu u Horizon Worlds-u

U februaru, Meta je uvela funkciju pod nazivom Personal Boundary za Horizon Worlds i Venues za borbu protiv uznemiravanja. Kompanija je svakom avataru dala balon sa radijusom od dve virtuelne stope, čineći tako da niko ne može da dođe na četiri stope od vašeg ličnog prostora.

PCPress.rs Image

Novo ažuriranje funkcije Personal Boundary

Meta je funkciju postavila tako da korisnici ne mogu da onemoguće. Međutim, kao odgovor na povratne informacije zajednice, kompanija sada ažurira alat kako bi ljudima dala veću kontrolu nad njim.

Sada postoje tri opcije koje vam omogućavaju da odlučite ko može da se približi vašem avataru. Aplikacija će podrazumevano postaviti prvu, „Uključeno za ne-prijatelje“. Ova opcija sprečava ljude koji nisu na vašoj listi prijatelja da se približe vašem avataru.

Zatim slede opcije „Uključeno za sve“ i „Isključeno“. Poslednja opcija efektivno vraća vaš avatar na standardna podešavanja koja se primenjuju pre uvođenja opcije Personal Boundary. U nekim kontekstima, kada se dvoje ljudi prvi put sretnu, softver će se prebaciti na restriktivnije podešavanje kako bi se osiguralo da su svi bezbedni.

Pročitajte i:  Meta, Microsoft, X i Match Group protiv Apple-a 

Koliko god stvari poput pipanja postale značajan problem u VR društvenim prostorima, ovakvo ažuriranje sugeriše da ne postoji jedno rešenje za sve koje bi pomoglo ljudima da se osećaju bezbedno u virtuelnoj stvarnosti.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,