Data centri 2024

Metroid Prime 2D fan rimejk je stigao

Klasik iz GameCube Retro Studios, Metroid Prime, dobija obožavani 2D rimejk pod nazivom Prime 2D. Napore, koji traju od 2004. godine i naziva se Prime 2D, vodi grupa koja se zove Team SCU. Rimejk je rezultat dugogodišnje ljubavi i nostalgije prema ovoj igri.

PCPress.rs Image

Osnovni koncepti igre u 2D režimu igranja

Fanovi su Metroid Prime uglavnom zapamtili po tome što je preveo 2D franšizu u 3D pucač u prvom licu. Prime 2D će pokušati obrnuto, prepravljajući GameCube pucač od temelja. Umesto da ga ponovo stvori, tim je fokusiran na uzimanje osnovnih koncepata, njihovo prevođenje i zatim njihovu primenu u logičnom 2D rešenju. Za sada, demo verzija zaista oduzima dah. Sadrži mukotrpno detaljnu pikselnu umetnost, zajedno sa remiksovanim muzičkim temama. Takođe vraća funkcije originalne igre poput Scan Visor, koja ispituje okruženje i prikazuje igračima sve vrste detalja o izgradnji sveta – u novoj 2D interpretaciji.

Ljubitelji Metroida dugo su tražili novo izdanje, ali bezuspešno. U 2017. godini, Nintendo je najavio Metroid Prime 4 za Nintendo Switch. Ali Nintendo je odložio igru početkom 2019. godine, kada napredak u razvoju igre nije dostigao Nintendove standarde za Metroid nastavak. Za sada je oko 14,000 ljudi preuzelo Prime 2D, ali se postavlja pitanje još koliko će dugo biti online, jer se autori plaše tužbe i reakcije Nintenda.

Izvor: Polygon

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: