Microsoft automatski instalira Office PWA

Čini se da Microsoft da testira koncept automatskog instaliranja verzija Progressive Web App Worda, Excela, Outlooka i PowerPointa. To radi putem svog novog pregledača Edge u ​​operativnom sistemu Windows 10.

PCPress.rs Image

Microsoft je ovog vikenda vršio selektivno testiranje

Prema izveštajima, Microsoft testira automatsku instalaciju jednog broja svojih osnovnih Office aplikacija kao napredne web aplikacije (PWA) pomoću svog novog pregledača Edge. Microsoft je ovog vikenda vršio selektivno testiranje među nekim Windows 10 Insider kupcima putem svog pretraživača Edge zasnovanog na Chromium-u, kao što je prvi izvestio WindowsLatest.com. PWA su web lokacije i / ili web aplikacije koje se ponašaju kao izvorne aplikacije, ali žive unutar prozora browsera. Windows Latest izveštači -a rekli su da su primetili da je Microsoft bez njihove dozvole instalirao PWA verzije programa Excel, Outlook, Word i PowerPoint, a sve su bile navedene u njihovim Start menijima.

BleepingComputer.com je takođe rekao da Microsoft prisilno instalira Word, Excel, PowerPoint i Outlook PWA u novi Edge i registruje ih za Windows 10 za neke korisnike. Korisnici imaju mogućnost deinstalacije PWA-ova putem stranice za podešavanje programa i karakteristika u programu Microsoft Edge ili na Windows 10 control panelu. Do ovog trenutka, Microsoft je instalirao Outlook kao PWA kao opciju koju kontrolišu korisnici za korisnike Windows 10. Korisnici takođe imaju mogućnost instaliranja aplikacije Office za Windows 10 (naslednika aplikacije „My Office“) kao PWA ako tako odluče.

Pročitajte i:  Google uvodi update za pretrage kako bi se pridržavao pravila EU o tehnologiji

Još uvek nema komentara od strane Microsofta zašto kompanija to radi i da li namerava da ovo učini stalnom praksom.

Izvor: Zdnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,