ePlaneta

MS će postati kompanija uređaja i servisa

Kompanija Microsoft je na svojoj partnerskoj konferenciji, koja se ove godine održava u centru Džordž R. Braun i hali Tojota centar u Hjustonu, prestavila najvažnije rezultate kompanije za proteklih 12 meseci, kao i neke od značajnih koraka koje Microsoft planira da načini u narednom periodu.

Microsoftsdevicesan_PageKljučni zaokret u poslovanju, predstavlja plan da se Microsoft uz pomoć svojih partnera transformiše u kompaniju uređaja i servisa. Kako je tokom konferencije istaknuto, kompanija smatra da ovakav zaokret u poslovanju predstavlja veliku priliku i za partnere da razvijaju proizvode po željama tržišta, koristeći pritom najbolje što tehnologija trenutno ima da ponudi – Cloud platformu, velike baze podataka, nove uređaje i društvene mreže za efikasnije poslovanje, navodi se u zvaničnom saopštenju Microsofta.

Govoreći o zajedničkom delovanju kompanija i partnera u cilju zadovoljenja potreba klijenata pomoću novih tehnologija, Stiv Balmer, generalni direktor Microsofta, rekao je da oni razumeju potrebu za tim i  zajedno kreiraju servise i uređaje koji nove tehnologije čine funkcionalnim i tako pomažu ljudima da povećaju svoju produktivnost.

Takođe, Balmer je govorio i o saradnji sa lokalnim vlastima, kao i uticaju na razvoj ekonomije u zemljama u kojima Microsoft posluje.

Pročitajte i:  Microsoft i Apple odustaju od svojih mesta u odboru OpenAI-a

Kada je reč o Srbiji, Microsoft na našem tržištu posluje od 2002. godine i trenutno zapošljava više od 180 ljudi.

“Jedan od ključnih segmenata poslovanja Microsofta u Srbiji, svakako je posvećenost unapređenju srpske ekonomije. U okviru Microsoft partnerske mreže u našoj zemlji, nalazi se čak oko hiljadu firmi i ta mreža ima još mnogo potencijala za poslovni napredak”,  izjavio je Jugoslav Pirić, generalni direktor kompanije Microsoft u Srbiji.

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: