Microsoft Copilot stiže na Android

Microsoftov alat Copilot, AI chatbot kompanije koji može da uradi sve, od pomoći u pisanju koda do nacrta marketinške e-pošte, stigao je na Android mobilne uređaje. Copilot, koji pokreće najnoviji modeli OpenAI GPT-4 i DALL-E 3, takođe se može koristiti za generisanje slika iz jednostavnih tekstualnih opisa i zahteva. Aplikacija je dostupna u Google Play prodavnici, besplatna je za preuzimanje i ne zahteva Microsoft nalog za prijavljivanje.

PCPress.rs Image

Još uvek nedostupan na iOS-u

Predstavljanje mobilne verzije Microsoft-ovog Copilot-a bilo je tiho – sa malo buke i bez formalnih najava, za razliku od onoga što smo videli sa izdavanjem Bing Chat-a na mobilnim uređajima. Nova aplikacija Copilot objavljena je ranije ovog meseca i Neowin ju je prvobitno primetio kada su je X korisnici primetili u Play prodavnici. Međutim, Copilot još uvek nije dostupan na iOS-u, a kompanija tek treba da da obećanja o datumu izlaska.

Ima smisla samo da je Copilot došao do mobilnih uređaja (ili barem na Androidu za početak). Prethodni Microsoftov potez da uvede Copilot u Windows 10, nakon lansiranja na Edge, Microsoft 365 proizvodima i Windows 11 — dodao je dodatnih milijardu uređaja koji ispunjavaju uslove za korišćenje AI asistenta, signalizirajući Microsoft-ov nepogrešiv pogled na proširenje. Ovo se poklapa sa nedavnim ažuriranjima kompanije Copilot koja uključuju njegovu mogućnost rezimiranja video zapisa i funkciju kreiranja pesama.

Pročitajte i:  Microsoft otključava Copilot AI unutar Office za preduzeća 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: