Microsoft Edge: Glavobolje oko “poboljšane” copy/paste opcije

Uprkos brojnim inovacijama u okviru kompjuterske industrije mnoge stvari su ostale neizmenjene, pa tako i copy/paste funkcija radi nepromenjeno. Bar je tako bilo do sada. Microsoft Edge menja ovu funkcionalnost, što je, kako se ispostavilo, korisno tek u malom proju specifičnih situacija, dok u ostalim slučajevima uglavnom dolazi u obliku neprijatnog iznenađenja.

PCPress.rs Image

Promena ili unapređenje?

Način na koji copy/paste funkcioniše kada je tekst u pitanju jednostavan je i lako se razume, pa je dovoljno da se označi željeni deo teksta, kopira i potom prenese na drugu lokaciju. Ova metoda funkcioniše bilo da se tekst kopira iz Word dokumenta ili na nekoj web stranici, a tajna uspešnosti je u tome što je sistem dosledan.

Microsoft Edge je tu da to promeni, i ponudi „poboljšanu“ copy/paste funkciju, a sistem normalno funkcioniše kada se tekst kopira u okviru pregledača, ali ne i kada se URL preuzima iz address bara. Naime, umesto web adrese korisnik kopira naslov stranice, a problem je u tome što ovaj hiperlink ne podržavaju sve internet stranice.

Pročitajte i:  Promenite ovih 5 Windows podešavanja da biste poboljšali zaštitu vaših podataka

PCPress.rs Image

Ova promena krši jedno od osnovnih pravila koja se tiču korisničkog iskustva, što ne znači da u nekim situacijama nije korisna, a problema ne bi bilo da je Microsoft ovu funkciju ponudio kao opcionu, ne podrazumevanu.

Izvor: Slash Gear

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,