Microsoft Flight Simulator: Kad greška u kucanju izgradi džinovski obelisk

Oni koji igraju Microsoft Flight Simulator mogli su nedavno da primete džinovski obelisk u oblasti koja predstavlja Australiju. Dok su kreatori svet skoro realno preslikali u igru, ove džinovske strukture u Australiji nema, a znatiželjni su brzo saznali da je nastala iz greške u kucanju.

PCPress.rs Image

Radi se o tome da je student Nathan Wright 2019. godine uneo neke izmene u OpenStreetMap bazu podataka, te zgradi koja u stvarnosti ima samo dva sprata dodao još nekoliko stotina. Umesto da ukuca „2“ Wright je greškom ukucao „212“ u sekciji koja određuje broj spratova, a tokom studentskih vežbi. Njegov rad je zahvaljujući Microsoft simulaciji sada postao svetski poznat, posebno u okviru Microsoft Flight Simulator zajednice.

Jedan drugi OpenStreetMap korisnike je Wrightovu grešku kasnije ispravio, ali su podaci za Flight Simulator već bili preuzeti, te je tako postala deo internet istorije. Ovo nije jedina greška, te igrači pronalaze i druge zanimljive modifikacije, te slike sveta u kojem je palata Buckingham kompleks poslovnih zgrada, a palme formiraju džinovske čeljusti.

Pročitajte i:  Nema žurbe na Windows 11! Microsoft i dalje unapređuje Windows 10 novim funkcijama

Izvor: The Verge

Facebook komentari: