Data centri 2024

Microsoft i Clippy: Povratak i 20 hiljada lajkova

Stari “Office Assistant” kompanije Microsoft, mnogima poznatiji kao Clippy, bi uskoro mogao da se vrati. Spajalicu koja je mogla da govori skoro niko nije voleo, a stigla je uz Office 97.

PCPress.rs Image

Nostalgija često dovede do toga da se zaboravi koliko su neke stvari bile loše, pa se nakon nekog vremena poželi povratak u jednostavnija vremena. Clippy se zahvaljujući tom fenomenu vratio na scenu, te ponovo stekao neku vrstu popularnosti. Microsoft je zbog toga nedavno objavio neka sećanja na „voljenu“ maskotu, a uskoro bi mogla da se vrati i na korisničke uređaje.

To ipak ne znači da će Clippy postati deo Windows 11 iskustva, budući da je za sada planiran povratak u obliku emotikona za Microsoft 365 (ranije Office 365). U slučaju da se potpuni povratak ipak dogodi, pretpostavlja se da Clippy neće biti isti kao pre 20 godina.

Pročitajte i:  Microsoft mora da prestane da prodaje sigurnost kao premijum ponudu 

Microsoft je pokrenuo i svojevrsnu Twitter kampanju, te je u postu obećano da će Clippy zameniti emotikon u obliku spajalice ukoliko tvit bude dobio 20 hiljada lajkova. Post je trenutno lajkovalo oko 134 hiljade korisnika, pa se čini da Clippy zaista nedostaje. Nostalgija je neobična stvar.

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,