Microsoft i oktobarsko ažuriranje za Windows 10

Kažu da važne stvari često dolaze u malim pakovanjima, pa se i Microsoft vodi tim verovanjem, budući da se tvrdi da će oktobarsko ažuriranje za Windows 10 doneti samo sitne promene.

PCPress.rs Image

Iz kompanije uveravaju da će korisnici biti zadovoljni novim poboljšanjima za Start meni i drugim sitnicama, a ovim potezom se nastavlja tradicija u okviru koje jesenje ažuriranje obično donosi sitne izmene, te se krupne stvari ostavljaju za sledeće proleće. Ovo je prva verzija koja stiže i sa preinstaliranim Edge pregledačem, a u pitanju je potez koji se već neko vreme kritikuje. Tu su i poboljšanja za Collections, pa će skrinšotovanje biti još jednostavnije, a tako sačuvane stranice će moći da se otpremaju i u Word ili Excel. Pored toga Edge ima i ugrađenu funkciju koja sprečava da se prati ponašanje korisnika, te blokira sumnjive programe.

Novo ažuriranje donosi i korisno poboljšanje za Alt+Tab funkciju, koja se tradicionalno koristi za prelaženje sa aplikacije na aplikaciju, a sada može da surfuje i kroz Edge tabove. Start meni dobija estetska poboljšanja, te funkcionalnost u osnovi ostaje ista, ali bi čistiji izgled mogao da doprinese i boljoj efikasnosti.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

PCPress.rs Image

Update do korisnika stiže u oktobru, te će sitnice, kako se tvrdi, poboljšati korisničko iskustvo.

Izvor: Tech Xplore

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,