ERP 2024

Microsoft najavio nove funkcije za Skype

Microsoft je nedavno najavio da 1. novembra povlači Skype Classic, da bi istom prilikom objavio i neke od novih opcija koje stižu na ovaj servis.

PCPress.rs Image

Za početak, Microsoft planira da na Skype donese poboljšanja kada su performanse u pitanju, te da se verzija nađe na sign-in ekranu, i da ima lak pristup prečicama na tastaturi. Nakon što ova poboljšanja budu spremna, Microsoft planira da donese i prozorčić koji će moći da menja veličine na desktopu, kao i swipe funkciju za mobilne uređaje. Planirana su i velika ažuriranja za deo koji služi za razmenu tekstualnih poruka, uključujući opciju za pretraživanje koja će omogućavati da se nađu konkretni delovi razgovora koji se trenutno vodi, opciju za promenu veličine fonta, deljenje Skype kontakata, te čuvanje audio fajlova u MP3 formatu. Nakon toga kompanija planira da na servis donese i SMS connect.

Tu su i poboljšanja koja se tiču video poziva, naročito ona koja uključuju kameru. Pored toga, kao i nove opcije koje su specijalizovane za Skype u okviru Windows 10 operativnog sistema, pa bi neko naredno ažuriranje moglo da donese podeljeni ekran, koji bi bio naročito koristan na tabletima.

Pročitajte i:  Microsoft izdaje novo upozorenje za 70% svih korisnika Windows-a

PCPress.rs Image

Nije precizirano kada će se tačno pojaviti najavljena unapređenja, ali se pretpostavlja da neće potrajati dugo dok ne stignu do korisnika.

Izvor: Softpedia

Facebook komentari: