Microsoft najavio otpuštanja i restruktuiranje svoje Mixed reality divizije

Microsoft otpušta zaposlene koji rade na mešovitoj realnosti kao deo restrukturiranja te divizije. To, ipak, neće uticati na prodaju HoloLens 2 AR slušalica, koji predstavlja ključni proizvod te divizije. Ministarstvo odbrane SAD-a je glavni kupac HoloLens-a, pa je i to verovatno jedan od razloga zašto one nisu dirane.

PCPress.rs Image

Reorganizacija ovog odeljenja je bila očekivana, jer je Microsoft još u decembru prošle godine odlučio da „ukine“ Windows Mixed Reality u Windows-u 11. Još tada je kompanija navela da taj potez neće imati uticaja na razvoj HoloLens-a.

Najavljene promene su deo šireg restruktuiranja koje je dovelo do toga da je kompanija otpustila 1.000 zaposlenih iz više odeljenja. To je nastavak serije otpuštanja – u januaru je otpušteno 2.000 zaposlenih, a tokom prošle godine čak 10.000 zaposlenih. Ono je deo globalnog pomeranja fokusa sa metaverzuma ka veštačkoj inteligenciji. Uostalom i Mark Zuckerberg, najveći zagovornik metaversuma, je fokus Meta-e usmerio na AI, objavljujući da je razvoj veštačke inteligencije trenutno najveća pojedinačna investicija kompanije.

Pročitajte i:  Microsoft uklanja još jedan alat iz Control Panel-a Windowsa 11

Izvor: Engadget

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *