Top50 2023

Microsoft najavljuje nove funkcije za Outlook i Teams u funkciji blagostanja

Microsoft je najavio neka važna ažuriranja za svoju aplikaciju Outlook i platformu za saradnju Teams.

PCPress.rs Image

Nove funkcije usmerene na dobrobit onih koji rade na deljinu

Jared Spataro, CVP Microsoft 365-a, detaljno je rekao da su ove nove funkcije i mogućnosti posebno dizajnirane da poboljšaju dobrobit zaposlenih na daljinu. Prvo, Microsoft pokreće novu funkciju zakazivanja za Outlook koja bi trebalo da pomogne u sprečavanju takozvanog “meeting burnout” – omogućiće poslodavcima da sve sastanke podrazumevano učine kraćim na nivou kompanije. Sposobnost postavljanja pravila za celu kompaniju olakšaće im osiguravanje da zaposleni imaju malo prostora za disanje tokom međusobnih sastanaka. Podešavanje je lako prilagodljivo.

Na primer, možete da odaberete da li je pauza na početku ili na kraju sastanka. Takođe možete odabrati dužinu pauze. Na primer, to može biti petominutna pauza pre svih 30-minutnih sastanaka ili 15-minutna pauza nakon svih jednosatnih sastanaka. Jednom kada je postavka omogućena, kada zaposleni zakazuju sastanke, vreme početka i završetka sastanka automatski će se prilagoditi na osnovu pojedinačnog podešavanja ili podešavanja za celu kompaniju. Microsoft kaže da se ova pravila mogu primeniti na pojedinačne korisnike ili u celoj organizaciji i svi budući sastanci će ih slediti. IT administratori će moći da primene postavke za celu organizaciju pomoću PowerShell-a. Kompanija takođe dodaje nekoliko novih well-being iskustava Viva insights u Microsoft Teams. Microsoft Viva je nova platforma za iskustvo zaposlenih koja je predstavljena u februaru ove godine i koristi Microsoft Teams i druge usluge Microsoft 365, da bi pomogla zaposlenima da uče i rastu. Lista novih mogućnosti uključuje reflection, send praise i virtual commute.

Pročitajte i:  Microsoft je predstavio Indiana Jones igru

Ova ažuriranja će biti dostupna od sledeće nedelje.

Reflection: Ova funkcija će vam pomoći da vremenom postanete svesniji kako se osećate i prepoznate obrasce. Ovi uvidi su lični i privatni za pojedinca.

Send praise: Ova funkcija koja će vam omogućiti da izrazite zahvalnost svojim kolegama i zakažete podsetnike za pohvale kako biste stekli naviku da delite zahvalnost.

Virtual commute: Ova funkcija će vam pomoći da završite svoje zadatke na kraju radnog dana, pripremite se za sutra i da mirno pređete u svoje lično vreme.

Na kraju, Microsoft takođe integriše „guided meditations and mindfulness experiences“ u Viva Insights aplikaciju u Teams kasnije ove godine. Ove funkcije će pomoći u sprečavanju zamora na sastancima, tako što će korisnicima omogućiti da se opuste pre nego što započnu važan projekat ili uskoče na sastanak.

Izvor: Onmsft

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,