Microsoft nastavlja s podrškom za Windows 10

Iako mnogi Windows 10 smatraju novinom, Windows 11 je već tu. Nova verzija operativnog sistema je privukla veliku pažnju, ali to ne znači da će se na stariju zaboraviti u skorije vreme.

PCPress.rs Image

Microsoft sprema novembarsko ažuriranje za Windows 10, a u pitanju je Windows 10 21H2. S novim updateom su stigla i neka pojašnjenja koja su u vezi sa sudbinom verzije Windows 10, koji će ubuduće ažuriranja dobijati jednom godišnje. To znači da se usklađuje s verzijom 11, koja će novi update takođe dobijati jednom u godinu dana, za razliku od desetke koja je sve do sada ažuriranja dobijala jednom u šest meseci.

Podrška za Windows 10 bi trebalo da se završi u oktobru 2025. godine, a Microsoft se nije obavezao na broj ažuriranja koja će sistem dobiti u tom periodu. Ipak je obećana podrška za Windows 10 21H2 verziju, i to u trajanju od 18 meseci, što skoro sigurno znači da možemo da očekujemo i 22H2, te Windows 10 23H2.

PCPress.rs Image

Ovo je dobra vest za sve one koji još uvek nisu spremni za Windows 11, te za one koji nemaju hardver za novu verziju operativnog sistema.

Pročitajte i:  Microsoft, OpenAI, Google i druge kompanije dogovorile borbu protiv lažnih informacija u vezi sa predstojećim izborima

Izvor: Ars Technica

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,