Računari i Galaksija

Microsoft predstavio Windows Azure

Jugoslav Piric, generalni direktor Microsoft Srbija na predstavljanju Windows Azure u Bowling ce Kompanija Microsoft Srbija predstavila je Windows Azure, cloud platformu koja je od danas komercijalno dostupna i u Srbiji. Na prezentaciji koja je održana u Bowling centru Kolosej, predstavljene su sve karakteristike koje Windows Azure čine fleksibilnim, moćnim, otvorenim i lakim za upotrebu.

Gospodin Jugoslav Pirić, generalni direktor Microsoft-a u Srbiji, istakao je veliko zadovoljstvo činjenicom da će tokom juna, čitava cloud ponuda ove kompanije biti komercijalno dostupna i u Srbiji.

“Naša dugoročna vizija je u potpunosti okrenuta ka cloud-u. U budućnosti, cilj nam je da klijentima i developerima ponudimo čitav portfolio proizvoda koje će oni prema sopstvenoj želji birati i kombinovati. Danas predstavljamo Windows Azure, praktično jedinu platformu koja omogućava da se kombinuju platformske i infrastrukturne mogućnosti kao i da se aplikacije razvijaju on premise, u cloud-u ili kao nekakav hibridni model.” – zaključio je gospodin Pirić.

Windows Azure omogućava jednostavno korišćenje cloud servisa pomoću kojih korisnici mogu kreirati i/ili pomerati bilo koju aplikaciju na cloud platformi. Novine koje donosi Windows Azure omogućavaju fleksibilnost prilikom izmena postojećih, odnosno kreiranja novih aplikacija uz korišćenje jezika i platforme po izboru. Korisnicima su na raspolaganju različite opcije korišćenja cloud servisa i čuvanja podataka – u sopstvenom data centru, nekom od Microsoft-ovih data centara širom sveta ili kombinujući usluge oba.

Pročitajte i:  Microsoft će dodati e-commerce mogućnost u Teams aplikaciju

Novi Windows Azure sa sobom donosi nove IaaS (Infrastructure as a Service) mogućnosti u vidu Windows Azure Virtual Machines za aplikacije koje rade na Windows ili Linux operativnom sistemu, kao i Windows Azure Virtual Network koji omogućuje bezbednu vezu između lokalnih mreža i Windows Azure.

Takođe, nova verzija donosi i Windows Azure Web Sites koji programerima pruža mogućnost da brzo i lako razviju web sajt koristeći multiple framework i popularne open source aplikacije. U novi Windows Azure integrisan je i Windows Azure Preview Portal.

Poboljšanja postojećih servisa ogledaju se u vidu novih biblioteka za programe Java i Python, kao i korisnim dodacima za Windows Azure SDK, Windows Azure Active Directory i Windows Azure SQL Reporting.

Izvor: Microsoft

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,