BIZIT plus

Microsoft: Prolećno poslovno čišćenje

MS-business-insights Gotovo sve majske aktivnosti kompanije Microsoft skoncentrisane su na predstojeću premijeru paketa Microsoft Office 2010 koja je zakazana za 12. maj. Premijera će se paralelno odvijati na svim meridijanima, pa obećavamo detaljne izveštaje na našem sajtu i u sledećem izdanju časopisa PC Press.

Svaka nova generacija paketa MS Office predstavlja nove mogućnosti za unapređenje efikasnosti poslovanja, pa verujemo da će vas i “generacija 2010” obradovati novim mogućnostima, unapređenom vizuelizacijom i boljom integracijom sa lokalnim i web servisima.

Istovremeno, Microsoft pozorava o prestanku podrške za starije klijentske i serverske proizvode. O prestanku podrške možete detaljnije da se informišete na ovoj adresi, a ukratko, prestanak podrške znači da više nećete moći da koristite Windows Update servis čak ni za kritične “zakrpe” koje štite vaš računar od zlonamernog sofvera.

Za one koji koriste operativni sistem Windows Vista bez ijednog Service Pack-a, podrška je već prestala 13. aprila. Aktueni paket ispravki za Windows Vista je SP2, a informacije o tome šta on donosi i kako se instalira možete da nađete na ovoj adresi.

Pročitajte i:  Evropska komisija prekršila pravila EU o privatnosti korišćenjem Microsoft-ovog softvera

Podrška za Windows XP sa Service Pack 2 ispravkama prestaje 13. jula, pa do tada treba da instalirate servisni paket 3 (Service Pack 3), o čemu ćete naći potrebne podatke na ovoj adresi. Tada prestaje i podrška za Windows 2000 Server i Windows 2000 Server Professional.

Naravno, najbolja “zakrpa” je prelazak na novu generaciju Windows 7 klijenata i Windows Server 2008 servera.

Microsoft

Facebook komentari: