Microsoft zabranjuje upotrebu neautorizovanih, kompatibilnih Xbox kontrolera i dodataka

Microsoft je pooštrio pravila za upotrebu Xbox kontrolera i ostalih dodataka. Do sada su korisnici mogli da, umesto originalnih, koriste kompatibilne kontrolere raznih proizvođača, koji nisu deo „Designed for Xbox“ partnerskog programa. Međutim, sada su takvi korisnici počeli da dobijaju obaveštenja da njihovi kontroleri više neće raditi.

PCPress.rs Image

Na njihovim konzolama je počela da se pojavljuje greška 0x82d60002, koja je detaljno opisana na Microsoft-ovom blogu. Tu se navodi da, od trenutka kada se pojavi ova greška, korisnik može da upotrebljava taj kontroler još dve nedelje, nakon čega će biti blokiran. Kompanija navodi da takvi korisnici što pre kontaktiraju proizvođače kontrolera, da ih vrate i traže povraćaj novca.

Microsoft-ova motivacija za ovaj (drastičan) potez delimično može da se poveže sa željom da se zabrane uređaji za varanje, kao što je Cronus Zen. Proizvođači igara ulažu dosta napora da blokiraju takve uređaje tokom igre, pa možda Microsoft želi da im pomogne u tim nastojanjima. Ipak, najverovatniji i najvažniji razlog je želja za većim profitom, odnosno za većom prodajom originalnih kontrolera i dodataka.

Pročitajte i:  Microsoft smanjuje broj zaposlenih u Xbox-u i Activision Blizzard-u

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,