Minecraft je prodat u više od 300 miliona kopija

Najprodavanija video igra svih vremena.

PCPress.rs Image

Minecraft je premašio brojku od 200 miliona prodatih kopija 2020. godine

Minecraft slavi svoj 15. rođendan sledeće godine. Sada smo dobili smo uvid u to koliko je Minecraft i dalje popularan uoči jubileja sledeće godine. Video igra je do sada prodata više od 300 miliona kopija. Ako uporedimo sa drugim video igrama, Grand Theft Auto V nije ni blizu drugom mestu, sa preko 185 miliona prodatih kopija. Čak ni nešto kasnije izdanje igre 2013.godine ne uspeva da nadoknadi tu razliku. Minecraft je premašio brojku od 200 miliona prodatih kopija 2020. godine.

Kompanija Mojang Studios najavila je ovaj uspeh Minecraft-a tokom Minecraft Live događaja. Na tom događaju su takođe predstavljene nove funkcije koje će biti implementirane u igru, kao što je komora za testiranje sa zamkama i čudovištima. Takođe, najavljena su i dva nova dodatka za igru koja su još razvoju. Reč je o Star Wars: Path of the Jedi DLC i Planet Earth DLC. Prvi dodatak će biti dostupan u novembru ove godine, a drugi početkom sledeće godine. Ovi dodaci će doneti nove sadržaje i mogućnosti igračima.

Pročitajte i:  Microsoft Copilot: Drug za igranje video igara

“Kako se približavamo 15. godišnjici, Minecraft ostaje jedna od najprodavanijih igara svih vremena sa preko 300 miliona prodatih kopija”, izjavila je Helen Chiang, šefica Mojang Studios-a. “To je dostignuće o kojem niko nije mogao ni da sanja kada smo svi postavljali svoje prve blokove.”

Tačan datum lansiranja Minecraft-a nije potupno poznat. Razvojni programer Markus Persson, poznat kao Notch, prvi put je Minecraft predstavio javnosti 2009. godine. Međutim, igra zvanično nije izdata sve do kraja 2011. godine. Persson je koristio početno lansiranje kao priliku da unapredi igru, prateći povratne informacije i objavljujući alfa i beta ažuriranja 2010. godine preko svoje nove kompanije, Mojang. Jens Bergesten preuzeo je ulogu glavnog dizajnera krajem te godine i u novembru 2011. godine, zvanično je lansirana Minecraft igra na iOS platformi.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: