Ministar Popović: Kaspersky Lab želi u Srbiju

Jedna od najvećih ruskih tehnoloških, kompanija “Kaspersky” zainteresovana je za širenje na tržištu Srbije, rekao je ministar za inovacije Nenad Popović. “Ova kompanija, koja se bavi razvojem softvera za bezbednost podataka u sajber prostoru, zapošljava 4.000 ljudi i opslužuje više od 400 miliona korisnika u 200 zemalja sveta. To je jedna od najvećih tehnoloških i inovacionih kompanija, ne samo u Rusiji, već i u svetu”, rekao je Popović nakon sastanka sa rukovodstvom ove kompanije.

Istakao je da Srbija ima odlične mlade programere i najbolju školu inženjerstva u Južnoj Evropi i da visoko profesionalni inženjeri predstavljaju naš ključni razvojni resurs kada je u pitanju privlačenje stranih investitora u oblasti inovacija i IT. Naglasio je da je zaštita sigurnosti sajber prostora, bilo da je reč o terorističkim pretnjama ili sajber sabotažama u industriji, oblast koja danas ima najviši mogući značaj za ekonomiju, ali i nacionalnu bezbednost jedne države.

“Zato bi dolazak Kasperskog u Srbiju imao višestruku važnost, jer bi pored zapošljavanja naših mladih inženjera, oni dobijali znanje od najboljih ruskih stručnjaka u ovoj oblasti. To znanje bi ostajalo u Srbiji, koja bi sutra mogla da postane regionalni centar za razvoj softvera u oblasti sajber bezbednosti”, istakao je Popović, a navodi se u saopštenju. Rukovodstvo kompanije Kaspersky potvrdilo je da će uskoro posetiti Beograd, gde će se sastati sa predstavnicima državnih institucija, privatnog sektora i srpskih univerziteta, kako bi bile sagledane sve mogućnosti budućeg dolaska ove kompanije na tržište Srbije.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Napredak u obrazovanju žena i budućih generacija kao korak ka sigurnijem digitalnom svetu
SBB

Tagovi: , , ,